Showbiz

Karleuša saslušana u policiji: Sve je ovo velika farsa vlasti

Pjevačica Jelena Karleuša, juče je saslušana u beogradskoj policiji zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Karleuša je jedna od 42 ličnosti protiv koje je 270 roditelja podnijelo prijavu za izazivanje panike javnim istupima i objavama na društvenim mrežama o štetnosti MMR vakcine – protiv malih boginja, crvenke i zuašaka, na osnovu čega je policija, po nalogu tužilaštva, pokrenula predistražni postupak.

Kako stoji u prijavi, Karleuša je, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zauški, a ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje ona je nedavno izbjegla tako što je otputovala u Tursku.

Juče se pjevačica pojavila sa advokatom u policiji i u svom iskazu navela da nije zagovarala nikog da se ne vakciniše, već je iznijela svoj stav o vakcinaciji, pošto je u porodici imala loša iskustva.

U razgovoru za Alo! Jelena Karleuša kaže da je na saslušanju ponovila svoj stav da roditelji moraju da imaju pravo na izbor i navela da je saslušanje trajalo 15 minuta, kao i da su svi bili jako ljubazni.

“To nije ni laž, niti izazivanje panike tako da ne podliježe nikakvoj krivičnoj odgovornosti. Sve ovo je jedna velika farsa vlasti to svi odlično znaju. U demokratskim zemljama ovo bi se sve zvalo gušenje slobode govora i mišljenja. Ali to je Srbija danas. Tako da ne čudi. Sa druge strane, uslovi za rad koje sam zatekla u 29. novembra su stravični. Apelujem na državu da pomogne policiji jer rade u sramnim uslovima”, kaže Karleuša.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije, za krivično djelo izazivanje panike putem sredstava javnog informisanja učiniocu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend