Showbiz

Karleuša saslušana u policiji: Sve je ovo velika farsa vlasti

Pjevačica Jelena Karleuša, juče je saslušana u beogradskoj policiji zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Karleuša je jedna od 42 ličnosti protiv koje je 270 roditelja podnijelo prijavu za izazivanje panike javnim istupima i objavama na društvenim mrežama o štetnosti MMR vakcine – protiv malih boginja, crvenke i zuašaka, na osnovu čega je policija, po nalogu tužilaštva, pokrenula predistražni postupak.

Kako stoji u prijavi, Karleuša je, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zauški, a ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje ona je nedavno izbjegla tako što je otputovala u Tursku.

Juče se pjevačica pojavila sa advokatom u policiji i u svom iskazu navela da nije zagovarala nikog da se ne vakciniše, već je iznijela svoj stav o vakcinaciji, pošto je u porodici imala loša iskustva.

U razgovoru za Alo! Jelena Karleuša kaže da je na saslušanju ponovila svoj stav da roditelji moraju da imaju pravo na izbor i navela da je saslušanje trajalo 15 minuta, kao i da su svi bili jako ljubazni.

“To nije ni laž, niti izazivanje panike tako da ne podliježe nikakvoj krivičnoj odgovornosti. Sve ovo je jedna velika farsa vlasti to svi odlično znaju. U demokratskim zemljama ovo bi se sve zvalo gušenje slobode govora i mišljenja. Ali to je Srbija danas. Tako da ne čudi. Sa druge strane, uslovi za rad koje sam zatekla u 29. novembra su stravični. Apelujem na državu da pomogne policiji jer rade u sramnim uslovima”, kaže Karleuša.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije, za krivično djelo izazivanje panike putem sredstava javnog informisanja učiniocu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Send this to a friend