Showbiz

Ko je Dankan Lorens, momak koji je ove godine osvojio Evropu?

Dankan Lorens koji je predstavljao Holandiju osvojio je prvo mesto na ovogodišnjoj “Evroviziji” nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike svih zemalja učesnica.

Ovaj 25-godišnji Holanđanin već godinama se predstavlja pod pseudonimom Dankan Lorens, ne bi li njegovo ime imalo prizvuk svjetske zvezde, dok je po rođenju zapravo nazvan Dunkan de Mor.

Talentovani mladić je karijeru započeo još kao tinejdžer, dok je pohađao Rok akademiju u Tilburgu. Dankan je još tada bio dio nekoliko školskih bendova i postao apsolutni miljenik publike, ali na lokalnom nivou.

Željan veće popularnosti, Lorens se 2014. godine prijavio na holandsku verziju muzičkog talent šou-programa “The Voice”.

U ovoj godini napravio je važan korak ka osvajanju evropskog tržišta, što je samo dio njegovog sna da postane osvoji cijeli svijet, kako je jednom prilikom istakao.

Lorens je nedjeljama prije finalne večeri Evrovizije važio za glavnog favorita, a osim pjesmom “Arcade”, pažnju na sebe je skrenuo i na pres-konferenciji kada je prvi put javno priznao da je biseksualac.

“Prije nego što sam se proslavio bio sam samo dječak koji je komponovao pjesme u svojoj sobi, a šansa da se predstavim na ovako važnoj platformi znači mi tako mnogo jer mogu da se predstavim, ne samo kao umjetnik, nego i kao ljudsko biće. Ja sam mnogo više od umjetnika. Ja sam čovjek, biseksualac, muzčar, neko ko stoji iza svojih riječi. Ponosan sam na samoga sebe jer sam dobio šansu da pokažem ko sam i šta sam”, rekao je tom prilikom Dankan.

Pobjednička pjesma je, kako kaže, posvećena voljenoj osobi koju je izgubio, ali detelje nije želio da podijeli sa mnogobrojnim obožavaocima Evrovizije i medijima koji prate taj festival.

“Još uvijek ne mogu da povjerujem da sam pobijedio. Nema riječi kojima bih mogao da opišem ovo osjećanje. Blagosloven sam, uzbuđen, počastvovan i iznad svega, ponosan na svoj tim. Ljudi, uspjeli smo”, naveo je Holanđanin.

 

Send this to a friend