Showbiz

Koliko je Kevina Kostnera koštao kraj braka sa ženom koja nije željela da bude siromašna

Foto: Profimedia

Nakon četiri i po mjeseca sporova, glumac Kevin Kostner i njegova uskoro bivša supruga, Kristin Baumgartner, postigli su dogovor oko razvoda.

“Kevin osjeća ogromno olakšanje jer je ovo pitanje riješeno i usredsrediće se isključivo na zajednički odgoj njihove djece”, rekao je izvor.

Par se najviše sporio oko nekretnina i iznosa alimentacije. Naime, Kristin je zahtijevala iznos od 163 hiljade dolara kako bi mogla da iznajmi kuću koju je upoređivala s onom u kojoj je živjela s Kostnerom.

Prema pisanju medija, Baumgartner će dobiti i veći iznos nego što je to predviđeno predbračnim ugovorom para. Prema prethodnim sudskim dokumentima, bivša manekenka imala je pravo na oko 1,5 miliona dolara.

Podsjetimo, Kristin Baumgartner podnijela je zahtjev za razvod od glumca Kevina Kostnera nakon 18 godina braka, a vijest o njihovom razlazu javnost je saznala još u maju.

“S velikom tugom moramo da obavijestimo da su se pojavile okolnosti izvan njegove kontrole koje su dovele do toga da gospodin Kostner mora da učestvuje u postupku razvoda braka. Tražimo da se poštuje njegova, Kristinina i privatnost njihove djece dok prolaze kroz ovo teško vrijeme”, rekao je u izjavi njegov portparol.

Kako pišu strani mediji, glumca je supruga šokirala svojim zahtjevom za razvod, ali ranije mu je rekla šta joj smeta. Naime, tražila je da odustane od uloge u seriji “Yellowstone” jer je njegov raspored snimanja uticao na njihovu porodicu. No on to navodno nije učinio i pojaviće se u šestoj sezoni. Kristin je navela kao razlog razvoda “nepomirljive razlike” i tražila je zajedničko starateljstvo nad njihovom djecom, sinovima Kejdenom (15) i Hejesom (14) i ćerkom Grejs (12), prenosi Story.hr.

Prema pisanju stranih medija, glumac je ignorisao želje svoje supruge uzeo i novi projekat, vestern koji će režirati i u njemu glumiti, a raspored snimanja mu se proteže na 220 dana. Upravo zbog svog posla Kevin se i prošlih dana zatekao u Las Vegasu. Tamo je s produkcijskom ekipom i glumcima bio na prikazivanju njihovog filma “Horizon: An American Saga”, koji će uskoro imati premijeru. Kostnerova posvećenost poslu koštala ga je braka, a nedavno je i sam priznao da puno radi.

Send this to a friend