Showbiz jedan od najboljih tenisera u istoriji

Koliko zarađuje Novak Đoković: Luksuzne jahte, velika imanja i donacije

Novak Đoković je čovjek kog “vole da mrze”, i to u javnosti široj od sportske. Šta god da neko misli o njemu, ne može da se ospori činjenica da je Đoković jedan od najboljih tenisera u istoriji. Međutim, istovremeno je i najbogatiji teniser svijeta.

On je od nagrada na turnirima osvojio 134 miliona dolara, pa je tako postao prvi teniser koji je zaradio 100 miliona dolara novčane nagrade. Samo u 2019. godini zaradio je 9,1 milion dolara, više nego bilo koji drugi protivnik.

Forbs je procijenio da je Đoković 2019. godine zaradio 50 miliona dolara. To bi značilo da je zaradio preko 40 miliona od sponzora, gdje spadaju brendovi Seiko, Lakost, Asiks i Ultimejt softver grup, a od ove godine tu je i Pežo, prenosi Tennis World.

Pored svega ovoga, 2013. godine Đoković je napisao knjigu o ishrani i načinu života, želeći da podijeli svoja iskustva sa ljudima širom svijeta.

Takođe ima i svoju liniju prehrambenih proizvoda pod nazivom “Đokolajf” i vlasnik je lanca restorana “Novak Cafe & Restaurant” u Beogradu i na Kopaoniku.

Šta Novak Đoković radi sa svojim novcem?

Uprkos svemu ovome, čini se da vodi prilično neupadljiv život, ali i da često voli da promijeni dom.

Vlasnik je dvosobnog stana u Monte Karlu, jednom od gradova sa najskupljim tržištem nekretnina na svijetu. Prije tri godine kupio je nekoliko stanova u Njujorku za sumu od 10 miliona eura, a prošle godine i luksuzni penthaus sa tri spavaće sobe u Majamiju.

Đoković voli da putuje “u velikom stilu”, pa je tako stigao privatnim helikopterom na jednu manifestaciju 2015. godine. Kupio je i luksuznu jahtu “Menhetn 90” od 2,5 miliona dolara 2009. godine, ali je poslije nekoliko godina prodao.

Što se voznog parka tiče, Đoković vozi Teslu model X, a posjeduje i automobile kao što su audi i mercedes-benc, mada ga često vide u okolini Monte Karla sa biciklom.

Pored svih ovih vrtoglavih suma, jedna stvar ne smije da se zaboravi. Novak Đoković je, zajedno sa suprugom, jedan od tenisera koji svake godine daje najveće donacije u humanitarne svrhe.

16

avatar
1000
9
7
0
 
15
GidraSo & TEKILADjoCovidMarkoSupport
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DjoCovid
Gost
DjoCovid

Dzaba mu sve,kad je ogranicen ko terasa !!!!

Gidra
Gost
Gidra

A sta si ti

Marko
Gost
Marko

i onda dodje u tivat i kaze ja ne moram da platim vez, ja sam djokovic. Humanitarne akcije pravi tako sto organizuje svecanosti i poziva ljude da doniraju novce. Veliki patriota koji placa porez u Montekarlo. Takvi su srbi, veliki foliranti, kompleksasi …

ElPatron
Gost
ElPatron

Nole kralju baci nam koji milion 😅🤣😅🤣🤣😅🤣😅🤣😅🤣😅

ElPatron
Gost
ElPatron

Ispravka krivOg navoda: nie jedan od najboljih. Nego je G.O.A.T

Drasko
Gost
Drasko

Crna Gora voli Novaka.

Crni
Gost
Crni

Voljeli li ga ili ne, on je jedan od najvecih u tenisu za sva vremena

KPJ
Gost
KPJ

NAJVECI
PO SVEMU
NE JEDAN OD NAJVECIH

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

svi ti bogataši, ne samo sportisti, doniraju novac uglavnom organizacijama “humanitarnim” koje kontrolišu njima bliske osobe i članovi porodice. na konto donacije od države dobiju umanjnje poreza ili oprost duga za nešto. em manji porez, em novac opet ostaje njima. + dobra reklama. bil gejts je to doktorirao: donira novac organizacijama koje je osnovala njegova porodica, pa te organizacije (navodno… Više »

Jana
Gost
Jana

I sve tako u krug.

Support
Gost
Support

Jes. Podijelio je Milione koronom zahvaćenim gradovima i Vučić ga je oslobodio plaćanja pdv-a na punjene paprike i gulaš u restoranima. Ne lupetaj!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

support, potraži pomoć.

Leon
Gost
Leon

Otišli u Monako da ne plaćaju porez

Bnjj
Gost
Bnjj

A radnike u tim restoranima plaća bijedno

KPJ
Gost
KPJ

Placa ih kao i svi ostali
Sta treba sad da baca pare
Kako ne

Budimo realni
Gost
Budimo realni

У којем си његовом ресторану радио?

Send this to a friend