Showbiz poništila viteško odlikovanje

Kraljica Elizabeta poništila odlikovanje Harviju Vajnstinu

Britanska kraljica Elizabeta formalno je poništila viteško odlikovanje Harviju Vajnstinu, nakon što je osuđen za seksualni napad na asistentkinju i silovanje glumice.

Kraljica je naredila da imenovanje Harvija Vajnstina za “počasnog zapovjednika civilnog ogranka najodličnijeg reda Britanskog Carstva”, od 2004, bude odmah otkazano i poništeno, stoji u saopštenju.

Šezdesetosmogodišnji Vajnstin služi zatvorsku kaznu u trajanju od 23 godine u državi Njujork, nakon što je osuđen 24. februara.

Vajnstin je podnio žalbu na presudu.

Nekad jedan od najmoćnijih producenata u Holivudu, Vajnstin (67) je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Hejli 2006. i za silovanje Džesike Man, bivše glumice, 2013.

Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo ga je za seksualna uznemiravanja počinjena zadnjih decenija. On sve optužbe odbacuje i tvrdi da su žene pristale na polne odnose.

Tužitelji su ga tokom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulisao ženama obećavajući im da će im otvoriti vrata u svijetu filma, mameći ih u hotelske sobe i privatne apartmane gdje bi ih potom napadao.

Man je kazala da je on bio poput “Doktora Džekila i gospodina Hajda”, šarmantan u javnosti, ali često zastrašujuće bijesan kada su bili sami.

Vajnstin je optužen za seksualne napade i u Kaliforniji, a desetine žena podnijele su protiv njega i građanske tužbe.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
KarlitoBrigante
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Epa, pa toliko zena koje je moga da ima za novac i koje izgledaju kao bomba i to im posa a on siluje. Pa treba ga kastrirat odma, i njega i svakog silovatelja. Kastrirat ih odma i nema vise problema , a kod nas ih osude na malu kaznu i cim izadje odma isto urade. Dokle vise, a sto se… Više »

Send this to a friend