Showbiz Ona koja u meni tinja i živi

Kristina Kovač pružila ruku pomirenja sestri

Foto: Instagram/Kristina Kovač, ATA Images

Kristina Kovač već godinama nije bliska s rođenom sestrom Aleksandrom, ali ta ljubav i bliskost koja ih je vezivala od rođenja nije nestala.

Kristina i Aleksandra Kovač, obje muzičarke, talentovane žene koje su svoj muzički put započele još u najranijem djetinjstvu uz oca Kornelija Kovača, u nekom periodu života su prestale da razgovaraju.

Javnost nikada nije saznala pravi razlog zašto Kristina Kovač više ne razgovara sa sestrom Aleksandrom, a sve je ostalo na spekulacijama i novinskim napisima nastalim iz nekih njihovih izjava na društvenim mrežama ili pak riječima izgovorenim u bijesu, emotivnoj nestabilnosti…

Njihova tajna i pravi razlog zašto su se udaljile jedna od druge ostala je samo njihova.

Ipak, Ale­k­san­dra Ko­vač je obja­vi­la no­vu pje­smu „Mlije­č­ni put“, koja je izazvala reakciju njene sestre Kristine. Prepuna emocija, ljubavi, Kristina je na svojevrsan način “pružila ruku pomirenja” Aleksandri, napisavši jedan emotivan post.

“Napokon, pjesma vrijedna nje i njenog talenta. Ne znam gdje je bila do sad, ali evo je u punom sjaju. Napokon, iskrena, ogoljena, bez grča pretenzije i skrivanja, ona koja u meni tinja i živi, moja Maka, med i mlijeko. Mnogo lijep spot, mnogo lijepa ona, duša, sve… Ne ulazim u detalje teksta, ali napokon sve djeluje istinito. To je njena istina i to se osjeća. Podsjeća na najbolje dane Kejt Buš malo… baš mi se sviđa”, napisala je Kristina, a onda dodala kako se osjeća i šta joj je u duši:

“I mnogo, mnogo me je potreslo, jer je probudilo to užasno, iskonsko nedostajanje koja nikad nije ni otišlo. Ove suze i ovaj jecaj koji me cijelu istresao naopačke, ugasilo je moje predivno, saosjećajno, pametno, pošteno i dobro dijete… izrašće u predivnu ženu. A sad uživajte u divnoj pjesmi, spotu, njenom lijepom licu. Lijepa je”, poručila je Kristina koju je utješila njena ćerka Tara.

Aleksandra Kovač inače s novom pjesmom obilježeva i trideset godina karijere, koja je počela u grupi K2, u kojoj je pjevala zajedno sa Kristinom.

Send this to a friend