Showbiz Američka kantautorka želi da pomogne

Lejdi Gaga pozvala svjetske lidere da doniraju novac za pronalazak vakcine protiv korone

Pop zvijezda Lejdi Gaga, pozvala je svjetske lidere da se udruže u borbi protiv pandemije koronavirusa. Američka kantautorka  i glumica, putem Tvitera pozvala je kanadskog premijera Džastina Turoa, šeficu Evropske komisije Ursulu von der Lejen i Emanuela Makrona, predsjednika Francuske, da se doniraju sredstva kako bi se kreirala vakcina protiv koronavirusa koji i dalje hara svijetom.

Gaga traži donaciju za Gavi, organizaciju koja pomaže vakcinaciju djece širom svijeta protiv smrtonosnih zaraznih bolesti i Koaliciju za inovacije spremnosti za epidemije (CEPI), u nastojanju da pronađe lijek za koronavirus.

Gaga se ovih dana često oglašava putem društvenih mreža po pitanju pandemije. Svijetu će se obratiti i muzikom, pa je riješila da organizuje koncert “One World: Together at Home”, koji će 18. aprila predstaviti američki televizijski voditelji Džimi Kimel, Džimi Falon i Stiven Kolbert.

U koncertu će učestvovati Stivi Vonder, Elton Džon, Pol Mekartni, Bili Ajliš, Alanis Moriset, Džon Ledžend, Bili Džo Armstrong iz grupe Green Day, Andrea Bočeli, Edi Veder iz Perl Jama i Krist Martin iz grupe Coldplay.

Njenu ideju podržali su Svjetska zdravstvena organizacija SZO i udruženje “Global Citizen” koje se bori protiv siromaštva.

“Srce mi je puno boli i topline za ljekare i sestre koji spavaju u automobilima kako bi bili sigurni da neće zaraziti svoje porodice. Mi vam se divimo”, poručila je Gaga.

Ona je prikupila više od 54,8 miliona američkih dolara za napore u borbi protiv koronavirusa u samo sedam dana. Prenos koncerta će biti i na društvenim mrežama Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Jutjubu.

Pjevačica je planirala da ovog mjeseca izda album “Chromatica”, ali je odustala smatrajući da nije vrijeme za njenu novu muziku.

Send this to a friend