Showbiz

Ljekari ga dva puta vraćali u život: Sin Nade Topčagić doživio stravičnu nesreću

Foto: Boško Karanović

Pjevačica Nada Topčagić decenijama važi za pravog veseljaka, pa je često gošća televizijskih emisija zabavnog karaktera, muzičkih manifestacija, raznih slavlja. Ipak, ona i suprug Zlatko Đorđević najbolje znaju da joj nije uvijek bilo do pjesme i veselja. U najtežim trenucima trudila se da niko ne primijeti najveći očaj, pa je osmijeh koristila kao „štit“.

Pravu dramu doživjela je 2010. godine kada je njen sin jedinac Miroslav, koga svi zovu Mikica, na skijanju na Jahorini doživio tešku povredu. Prije nego što je stigla služba spašavanja dvadeset minuta ležao je povrijeđen na snijegu. Toliko je krvi izgubio da je malo nedostajalo da ostane bez desne noge, a ljekari su ga kasnije dva puta vraćali iz kliničke smrti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Topcagic (@topcagicnada)

“Dok Zlatko i ja nismo došli do njega nismo vjerovali da je uopšte živ. Htjeli smo da ga prebacimo za Beograd, a pošto nije bio sposoban da se vozi kolima ili sanitetom, pokušali smo da nađemo helikopter. U tome su nam najviše pomogle Marija Šerifović i njena majka Verica, kojima sam zahvalna dok sam živa”, pričala je svojevremeno Nada.

Ipak, ni prebacivanje u bolnicu u Beogradu nije bilo garant da će njen sin preživjeti.

“Mikijevo stanje danima je bilo nepromijenjeno. Nekoliko nedjelja nije osjećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživjela. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao, dobro da sam i ostala živa”, bila je iskrena pjevačica.

2Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega, dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saralitićem, spasili su život mom Miroslavu. Doktor Slavko završio je smjenu i krenuo kući u trenutku kada su Mikicu dovezli u bolnicu. Kad je vidio mladog čovjeka, vratio se i dva puta ga vraćao u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo pa su mu neprekidno dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu isijeku nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili”, prisjetila se Nada Topčagić jednom prilikom detalja tragedije koja se na kraju srećno završila.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Topcagic (@topcagicnada)

Miroslav je danas u braku, ima dvoje djece, ćerku Mariju i sina Marka, koje baka Nada obožava.

Send this to a friend