Showbiz vole se već 40 godina

Ljubavna priča Bajage i njegove Emilije

Foto: Damir Dervišagić

Momčilo Bajagić Bajaga svoju suprugu je prvi put vidio u autobusu i upitao je da li bi izašla s njim. Međutim, odgovor je bio nevjerovatan.

Naime, Emilija mu je odgovorila da nedjeljom ne izlazi.

“Meni je to bilo kao da me odbila, jer ne znam ko ne izlazi nedjeljom”, rekao je.

Njihova sedmogodišnja veza završila je brakom. Vjenčali su se 1989, a sljedeće godine su dobili sina Marka, a osam godina kasnije i ćerku Anđelu.

Emiliji je posvetio sve svoje ljubavne pjesme. Njihova veza nikada nije bila u iskušenju, ali svjestan je da njegovoj supruzi nije bilo lako.

“O javnim se osobama svašta piše. Ema je to stvarno dobro podnijela, posebno tih prvih godina naše veze koje su bile najluđe. Nismo mogli ići na ljetovanje negdje gdje idu svi. Na Mljetu smo jednom otišli na neku daleku plažu kako bi bili sami. Međutim, od nekuda se pojavilo petoro ljudi koji su samo sjedjeli i gledali u nas”, ispričao je Bajaga.

Ni djeci nije bilo lako da odrastaju uz poznatog oca. Bajaga tvrdi da je imati slavnog roditelja privilegija, naročito kada se organizuju veliki koncerti.

“Tad sam nervozniji, a to se onda prenosi i na njih. Mnogi im prijatelji iz škole traže karte za koncert, pa onda oni kod kuće žickaju od mene, a tih dana mi nije ni do čega”, rekao je Bajaga.

Send this to a friend