Showbiz

Madona 60 godina kasnije: Kao da sam silovana

Američka pjevačica Madona rekla je da se “osjeća kao da je silovana” pošto je pročitala članak o sebi u Njujork tajmsu i dodala da će se uvijek boriti protiv patrijarhalnog društva.

“Reći da sam razočarana tim člankom, bio bi eufemizam”, napisala je pjevačica na Instagramu.

“Novinarka koja je napisala taj članak provela je sate i dane i mjesece sa mnom i pozvana je u svijet koji malo ljudi ima prilike da vidi. Ali ona je izabrala da se usredsredi na trivijalne i površne stvari kao što je etničko porijeklo moje dvojnice, materijal od kojeg su moje zavjese i na beskrajne komentare o mojim godinama koje nikad ne bi bile pomenute da sam muškarac”, nastavila je Madona.

List je objavio opsežan članak, portret o njoj pod naslovom “Madona sa 60 godina” (Madonna at Sixty) koji obuhvata sve periode života te pjevačice. Ona je rekla da ima pravo da kaže da se “osjeća kao silovana” jer zna kako je to pošto je upravo to doživjela sa 19 godina, kada se doselila u Njujork.

Taj članak je, kako smatra, još jedan dokaz da je Njujork tajms “jedan od osnivača patrijarhata” i poželjela “smrt patrijarhatu duboko uvreženom u društvu”.

“Nikad neću prestati da se borim da ga iskorijenim”, rekla je pjevačica.

“Izgleda da ne možemo da popravimo društvo i njegovu beskrajnu potrebu da ponizi i ocrni ono što zna da je pozitivno, posebno snažne i nezavisne žene”, napisala je Madona.

Tags

Send this to a friend