Showbiz

Maja Odžaklijevska: Dok imam snage boriću se za zdravlje unuka

Foto: Gloria

Posljednjih godina Maja Odžaklijevska se više pojavljuje u javnosti kao baka osmogodišnjeg unuka Luke nego kao pjevačica. Oni koji duže pamte sjetiće se dugokose žene pune života, čija se svaka nova pjesma očekivala s nestrpljenjem.

Ova pjevačica danas je vrhunska baka, u potpunosti posvećena porodici. Otvoreno govori o problemima koji su je zadesili i uliva snagu onima koji se suočavaju s autizmom svoje djece.

“Uvijek određeni faktori koji nas formiraju utiču na naše kasnije odluke. Važno je samo izvući pouke tokom odrastanja, fokusirati se na podjelu između dobrog i lošeg, uložiti trud da se ne živi stihijski, već s potpunim shvatanjem života, onakvim kakav je dat svakome pojedinačno.

Zapravo, ako vam je nešto predodređeno, nemojte bježati od te činjenice, već uprite svojski da se vaspitate i porastete u dobrog čovjeka. Prvi put sam osjetila to u četvrtoj godini, kada sam donijela odluku da ću biti pjevačica, kad sam pronašla malog psa lutalicu, koga nisam smjela da unesem u kuću, a kome sam svakodnevno odnosila obrok iza kuće, sve dok nije porastao. Tada sam osjetila da volim da brinem o nemoćnima. Sama sam odgajala svoju djecu, za koju mislim da su dobri ljudi, a sada sam svoju punu pažnju prebacila na Luku”, kaže Maja.

“Brigu o Luki dijelimo ćerka i ja, s tom razlikom što ja shvatam da on ima problem, a ona ga teže prihvata. To je inače svojstveno roditeljima koji imaju taj problem. Tako ujedno pomažem i njoj i Lukinom odrastanju. Ne volim da se žalim, hoću da se borim dokle god imam snage”.

2 Komentara na "Maja Odžaklijevska: Dok imam snage boriću se za zdravlje unuka"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend