Showbiz

Maja Odžaklijevska: Dok imam snage boriću se za zdravlje unuka

Foto: Gloria

Posljednjih godina Maja Odžaklijevska se više pojavljuje u javnosti kao baka osmogodišnjeg unuka Luke nego kao pjevačica. Oni koji duže pamte sjetiće se dugokose žene pune života, čija se svaka nova pjesma očekivala s nestrpljenjem.

Ova pjevačica danas je vrhunska baka, u potpunosti posvećena porodici. Otvoreno govori o problemima koji su je zadesili i uliva snagu onima koji se suočavaju s autizmom svoje djece.

“Uvijek određeni faktori koji nas formiraju utiču na naše kasnije odluke. Važno je samo izvući pouke tokom odrastanja, fokusirati se na podjelu između dobrog i lošeg, uložiti trud da se ne živi stihijski, već s potpunim shvatanjem života, onakvim kakav je dat svakome pojedinačno.

Zapravo, ako vam je nešto predodređeno, nemojte bježati od te činjenice, već uprite svojski da se vaspitate i porastete u dobrog čovjeka. Prvi put sam osjetila to u četvrtoj godini, kada sam donijela odluku da ću biti pjevačica, kad sam pronašla malog psa lutalicu, koga nisam smjela da unesem u kuću, a kome sam svakodnevno odnosila obrok iza kuće, sve dok nije porastao. Tada sam osjetila da volim da brinem o nemoćnima. Sama sam odgajala svoju djecu, za koju mislim da su dobri ljudi, a sada sam svoju punu pažnju prebacila na Luku”, kaže Maja.

“Brigu o Luki dijelimo ćerka i ja, s tom razlikom što ja shvatam da on ima problem, a ona ga teže prihvata. To je inače svojstveno roditeljima koji imaju taj problem. Tako ujedno pomažem i njoj i Lukinom odrastanju. Ne volim da se žalim, hoću da se borim dokle god imam snage”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend