Showbiz životna ispovijest

Majkl Daglas: Bolest mi je kazna za svaki grijeh iz mladosti

“Za razliku od druge djece, nisam imao klasično djetinjstvo. Nisam trčao po ulicama niti sam se bavio sportom. Mamu i tatu rijetko sam viđao jer su non-stop bili na snimanjima, dok su mene čuvali ljudi zaposleni u filmskim kompanijama. Volim da kažem kako sam odrastao po filmskim studijima gdje su mi se svi dodvoravali jer mi je tata već tada bio glumačka legenda”, rekao je Majkl.

Sin glumačke legende, rođen je 25. septembra 1944. godine u Nju Džersiju kao najstariji sin glumice Dajane Dil i njenog čuvenog kolege Kirka Daglas. Već kao dječak odlučio se za glumu, mada to mnogo i ne čudi uzimajući u obzir da je praktično odrastao na bini i setu.

“Imati poznatog oca pomaže u brojnim poslovima, možete lakše i ležernije da organizujete svoj život, ali je teško izgraditi sebe kao ličnost. Profesionalno, to je bio najvažniji trenutak mog života”, rekao je Majkl Daglas u jednom intervjuu.

Dvostruki dobitnik Oskara početkom osamdesetih doživio je nezgodu na skijanju pa nakon teške povrede noge i brojnih operacija nije glumio tri godine jer je bio gotovo prikovan za krevet, a baš u tom periodu utjehu je pronašao u alkoholu. A kasnije je izlaz tražio i u drogi, koja mu, prema njegovim riječima, ništa nije ni donijela, samo iluziju koja je zapravo bila “pakao”.

“Pod uticajem droge živite u nekom nerealnom svijetu i sve vam se samo čini lijepim, a u stvari ste u paklu. Dugo nisam želio da priznam sebi da imam problem, a onda sam jednog dana shvatio da sam postao loš muž i otac, i najgori prijatelj”, priznao je.

Majkl Daglas se liječio oko 10 mjeseci u Sijera Tukson centru. Tamo je potpuno promijenio i shvatio da je problem, zapravo, u njemu. I danas redovno posjećuje psihijatre ističući da je prestao da razmišlja o drogi.

Poslije 23 godine braka Majkl i Diandra su riješili da okončaju svoj brak i stave tačku. Iako se spekulisalo da su razlozi nasilničko ponašanje i preljuba, Dianda nije davala takve izjave. Jednom je izjavila da je on težak čovjek pun sebe s kojim je nekada nemoguće izaći na kraj, a sa tim se saglasio i oskarovac.

Samo nekoliko mjeseci poslije razvoda, Majkl Daglas je riješio da se ponovo vjenča, ovog puta sa 25 godina mlađom koleginicom Ketrin Zitom Džons u koju se, kako i sam voli da kaže, zaljubio na prvi pogled kada su se sreli u Francuskoj.

“Mogu da kažem da sam sada srećan čovjek i da imam sve što mi je potrebno. Ketrin je divna supruga i sjajan čovjek, volim je od sveg srca”, otkrio je jednom prilikom.

Godine 2010. saopšteno je da poznati američki glumac Majkl Daglas boluje od raka grla i da će biti podvrgnut dvomjesečnoj terapiji. Kasnije je u intervjuima govorio da je borbu sa kancerom dobio uz pomoć hemoterapije i svog neizliječivog optimizma.

“Bolest sam doživio kao kaznu jer kada sam bio mlad nisam vodio računa o svom zdravlju, već sam dosta pio i pušio. Ona je neka vrsta kazne za sve grijehe iz moje mladosti. Kada sam završio sa hemoterapijom doktori su mi rekli da sam dobro, mada se ja ne osjećam baš najjače. Svakodnevno konzumiram najbolji lijek na svijetu, osmijeh moje supruge koji mi daje snagu da se borim i pobijedim jer želim da živim i uživam u blagodetima svoje porodice. Imam osjećaj da nekako još nije došao trenutak da se rastajemo”, pričao je Majkl Daglas prije nekoliko godina.

Kameron Daglas, Majklov sin, još kao tinejdžer je bio u paklu droge. On je u početku bio diler, da bi kasnije i sam postao zavisnik o heroniu.

“Mrzio sam sve što mi se događalo u životu zbog droge, ali jednostavno nisam mogao da prestanem”, iskreno je rekao Kameron u velikom intervju za magazina “People”.

Majklu i producentkinji Diandri ovaj period bio je jako težak, osjećali su se bezpomoćno i nisu znali kako da mu pomognu.

“Mislio sam da ću ga izgubiti”, opisao je Daglas kako se osjećao možda u najgorem trenutku svog života.

Iako su mediji više puta pisali da zbog preljube Ketrin i Majkl Daglas okončavaju svoj brak koji traje 20 godina, slavni glumci se mnogo ne obaziru na to, ističući da mediji mogu da pišu šta žele.

Holivudski glumac Majkl Daglas nedavno je prošao kroz ogroman stres i tugu kada je ostao bez oca Kirka Daglasa.

Ipak, ako je vjerovati pisanjima stranih medija, on prolazi kroz još jednu tešku fazu u životu jer se razvodi od holivudske ljepotice Ketrin Zite Džons.

U martu ove godine pisalo se da je Ketrin odlučila da zatraži razvod od Daglasa, ali zbog smrti njegovog oca, navodno, nije se odlučila na taj korak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marinka
Gost
Marinka

Lovu ima ,slavu ima.Sad će nekog naći mlađeg koji će trošiti njegov nvac.Starac je poslužio svrsi.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

mislio sam da je neki patetični tekst.
nije.

Vulevu
Gost
Vulevu

Doktor glume!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kakvi grijeh kakvi bakrači,godina proizvodnje te zeza,priroda je neumoljiva,ču grijeh….?

Send this to a friend