Showbiz

Megan Foks, ljepotica koja nije dobila oproštaj Holivuda

Smatraju je jednom od najljepših glumica na svijetu, a zbog svog je ponašanja, poput dive, 2011. godine dobila otkaz. Megan Foks tek je sada, nekoliko godina kasnije, spremna da otkrije zašto se njeno lijepo lice više nije našlo u nastavcima hit filma “Transformersi”. Iako joj se smiješila velika holivudska karijera, ona je tada postala upitna.

Ugovor je izgubila ubrzo nakon što je snimljen drugi nastavak, a već u idućem ju je zamijenila Rozi Hantington Vitli.

“To je bio najgori trenutak moje karijere, ali da se to nije dogodilo, ne bih nikada naučila”, priznala je i dodala kako je svojim zahtjevima poput razmažene dive napravila veliku grešku.

“Sve što je trebalo da uradim jeste – da se izvinim, a ja sam to odbila. Bila sam toliko puna samopouzdanja s 23 godine i mislila da sam velika zvijezda. Mislila sam da sam Jovanka Orleanska”, iskrena je Megan.

Šta se zapravo dogodilo? Javno je izgovorila stvari koje i nije trebalo. Uporedila je reditelja Majkla Beja s Hitlerom, navodno na nagovor izvršnog producenta Stevena Spielberga. U intervjuu za magazin Wonderland tada je izjavila:

“On silno želi da bude poput Hitlera na setu, i on je to zaista. Noćna je mora svima raditi s njim, ali kada se makne sa seta i kada ne glumi reditelja, zaista uživam u njegovoj ličnosti jer je nevjerovatno čudan. U stvarnom životu je ranjiv i izrazito krhak, dok je na setu tiranin”.

Govoreći o svim poslovnim, ali i privatnim detaljima, Megan se dotakla i svoje turbulentne veze s 13 godina starijim glumcem Bajanom Ostinom Grinom.

“Ako želiš da uspije, moraš se potruditi”.

Vezu započeli su 2004. godine, nakon što su se upoznali na setu jedne serije. On je tada imao 30, a ona tek 18 godina. Šest godina kasnije, vezu su i ozakonili i dobili sinove – danas četverogodišnjeg Noaha i trogodišnjeg Bodija.

Kada su u januaru 2015. objavili da se rastaju, iznenadili su javnost. A onda se dogodio još jedan šok – Megan je otkrila da je trudna s trećim djetetom. Razvod su stavili po strani, a ona je prije godinu rodila dječaka kojem su dali ime Džorni River.

“Nikad ne bih stavila posao ispred porodice. Vjerovatno sam po tom pitanju najmanje ambiciozna glumica. Pri odabiru uloga uvijek gledam da mi bude zabavno. Nisam rođena da zbog uloga patim, a tako i tako nemam namjeru glumiti do kraja života. Znam da me u ovom životu očekuje još nešto”, tvrdi ljepotica.

Ono što joj posebno smeta to je što joj zbog izgleda većinom nude uloge striptizeta ili eskort dama, što smatra izrazito ponižavajućim. Ipak, priznaje, nada se da će se i to promijeniti.

“Svi znamo da seks prodaje proizvod, ali voljela bih da to nije tako striktno podijeljeno po polovima. Svjesna sam toga da sam i sama ‘proizvod’, a to ne znači da mi se sviđa. Svoju privatnost želim zadržati za sebe”, kazala je glumica.

Send this to a friend