Showbiz

Metju Mekonahi: Tramp je sada naš predsjednik, pomirimo se s tim

Gostujući u emisiji Endija Mara na BBC, glumac Metju Mekonahi osvrnuo se i na dolazak novog predsjednika, Donalda Trampa, na vlast u SAD.

Holivud je bukvalno u ratu sa novoizabranim predsjednikom Trampom. Nijedan drugi šef nacije nije toliko ismijavan, vrijeđan i “prozivan” u svijetu zabave kao on, iako je tek dvije nedjelje na vlasti. Na pitanje voditelja Endija Mara, da li je vrijeme da Holivud i kulturna elita Amerike ostave Trampa na miru, Mekonahi je zauzeo pomirljiv stav, slično koleginici Nikol Kidman:

Sad više nemaju izbora, on je naš predsjednik. Stvari su vrlo dinamične i zemlja je podijeljena, ali vrijeme je da ga prihvatimo, da se rukujemo sa tom činjenicom i budemo konstruktivni s njim, jer on je naš predsjednik sljedeće četiri godine, najmanje – izjavio je glumac.

Treba, međutim, napomenuti da je intervju sa Mekonahijem emitovan u nedjelju, dva dana pošto je Tramp donio odluku o zabrani ulaska pojedinih državljana muslumanksih zemalja u SAD, a razgovor sa glumcem snimljen je sedam dana prije toga.

Mekonahijeva supruga Kamila Alveš je imigrantkinja iz Brazila, koja se doselila u SAD sa 15 godina.

Ovo je prvi put da je Mekonahi, koji inače rijetko govori o politici, iznio svoje mišljenje o Trampu.

Send this to a friend