Showbiz

Mira Škorić prvi put otvoreno o borbi sa opakom bolešću

Pjevačica Mira Škorić, uspješno se, nakon četiri operacije, izborila sa karcinomom. Zbog bolesti je u nekoliko navrata pauzirala karijeru, ali nikada o tome nije otvoreno govorila. Sve do intervjua za magazin Glossy. Poznata pjevačica iz Beograda, otrkila je kada je saznala da boluje od karcinoma.

“Primjer sam nemarne osobe kada je riječ o zdravlju. Kod ljekara sam tada došla poprilično kasno. I kad god se sjetim toga, nije mi dobro. Istina je ta da sam četiri puta operisana. O tome nikada nisam govorila, a kada sam odlučila samo zato da bih, ako je to moguće, probudila svijest kod drugih ljudi da ne ponove moju grešku i povedu računa o svom zdravlju”, počinje Mira svoju ispovijest i otkriva nakon kakvih simptoma se obratila ljekaru.

“Osjećala sam premor i imala sam podmuklu temperaturu. Na to je trebalo da odreagujem ranije, ali nažalost, kasno sam obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37, 2. Pjevala sam satima i danima i sve više se umarala i bila slabija. Imunitet mi je opao i tek kada mi je iskočila limfna žlijezda na vratu iznad ključne kosti, odreagovala sam. To mi je bio glavni znak da nešto nije u redu. Odmah sam se obratila profesorima Radanu Džodiću na Institutu za onkologiju i radilogiju, Ivanu Markoviću i Nevenu Jokiću”, sjeća se Mira. Priejstila se i šoka koji je doživjela kada je saznala za bolest.

“Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice. Doktor Džodić mi je saopštio surovu istinu koju nisam htjela da prihvatim. U sebi sam ponavljala da to nikako nije moguće. Od tog trenutka rešila sam da zdravlje postavim na prvo mjesto i promijenim život iz korijena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, uslijedila je prva operacija”, kaže pjevačica i opisuje da je intervencija bila zahtjevna jer je metastaza uzela maha.

“Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Vjerujte mi, misam se uplašila za život jer nisam željela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su uslijedile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smijem. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vrijeme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok – sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba”, priča pjevačica.

View this post on Instagram

💫 #miraskoric #kurir #glossy

A post shared by Mira Skoric (@miraskoricofficial) on

Pored porodice, uz nju je u najtežim trenucima bilo i nekoliko kolega.

“Moja kuma Ana Bekuta je bukvalno dan i noć bila uz mene. Nije željela ni na trenutak da me ostavi samu. Sa mnom je prpživljavala taj pakao, a zahvalnost dugujem i Saši Popoviću, Lepoj Breni, Dragani Mirković i Snežani Đurišić, koji su bili sa mnom u najtežem životnom periodu. Hvala im na svemu i to im nikada neću zaboraviti. To su moji prijatelji za cio život, a u ostale se nisam razočarala jer nisam ni željela da se o mom problemu priča”, kaže Mira.

Snagu za ozdravljenje su joj davali i mališani koji se liječe na dječijem odjeljenju Instituta za onkologiju. Kada su saznali da dijele istu muku, svaki dan su je obilazili.

“Najljepši trenutak, ako meže uopšte tako da se nazove, bio mi je kada su mi u posjetu dolazila dječica, takođe pacijenti iste bolnice. Dobrim dijelom bili su zaslužni za moje dobro raspoloženje. Jer ta djeca koja se bore sa opakom bolešću najveći su borci. Zato sam se i potresla nedavno kada sam posjetila onkologiju i i družila sa mališanima koji trenutno prolaze kroz tu agoniju. Za mene je to bio najljepši, ali i najtužniji trenutak, jer u dubini duše želim da svi ozdrave i da budu sa svojim porodicama”, ističe Mira spremna da, kada je riječ o zdravlju, da savjet svima.

“Dva puta godišnje treba kontrolisati krvnu sliku. To je obavezno. Stres je najgori okidač i zbog toga treba izbjegavati svaku situaciju koja nas može dovesti u to stanje nemira. Sigurna sam da od stresa sve počinje”, naglašava pjevačica.

 

Mira je par mjeseci unazad aktuelna kao jedan od učesnika takmičarskog šou programa Tvije lice zvuči poznato koji je i humanitarnog karaktera.

U jednoj od emisija pobijedila je upravo Mira i humanitarnu pomoć u vrijednosti hiljadu eura, dodijelila je djelijem odjeljenju za onkologiju na jednoj beogradskoj klinici.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend