Showbiz

Misici oduzeta titula zbog tverkovanja

Mis Papue Nove Gvineje Lusi Maino oduzeta je kruna nakon što je na Tiktoku podijelila video u kome se vidi kako tverkuje.

Kritičari navode da incident sa tverkovanjem, vrstom plesa, otkriva duboko usađenu kulturu mržnje prema ženama u toj zemlji.

Lusi Maino (25), koja je bila i kapiten ženskog fudbalskog tima Papue Nove Gvineje, suočila se sa intenzivnim uznemiravanjem nakon što je na Tiktoku podijelila video na kome se vidi kako tverkuje, prenosi Tanjug.

Iako su video-snimci na kojima se tverkuje uobičajeni na ovoj aplikaciji, kritičari su naveli da njen snimak, koji je sada izbrisan, ne priliči da bude uzor drugima.

Poslije objavljivanja snimka, Lusi Maino je “oslobođena” svojih dužnosti kao mis Papue Nove Gvineje, naveo je Komitet za izbor mis Pacifičkih ostrva Papue Nove Gvineje (MPIP PNG).

“Naša osnovna svrha je osnaživanje žena, mi smo jedinstvena platforma koja promoviše kulturno nasleđe, tradicionalne vrijednosti i dijeljenje kroz turizam i ljude”, naveo je Komitet u saopštenju.

MPIP PNG promoviše vrline poput samopouzdanja, sopstvene vrijednosti, integriteta i rada u zajednici sa paralelnim fokusom na obrazovanje, istakli su oni.

Alen Berd, guverner Istočnog Sepika i kopredsjedavajući Koalicije parlamentaraca protiv rodno zasnovanog nasilja, osudio je uznemiravanje Lusi Maino na internetu, napisavši na društvenim mrežama: “Kakvo je to društvo koje ne osuđuje mučenje i ubijanje žena, a uznemiri se kada mlada žena uradi video-snimak u kome pleše?”

Bivša mis Papue Nove Gvineje, koja nije željela da bude imenovana, izjavila je da je incident pokazao duboko ukorijenjenu mržnju prema ženama u zemlji.

“Sigurna sam da bismo se svi smijali ili čak pohvalili ukoliko bi muška javna ličnost uradila (video-snimak) na Tiktoku”, rekla je ona.

Send this to a friend