Showbiz

Monika Beluči: Istinska ljepota je stanje uma

“Imam skoro 53 godine i još uvijek radim, tako da ne mislim da je riječ samo o ljepoti”, rekla je Monika Beluči novinama tokom svoje posjete u septembru 2017. filmskom festivalu u San Sebastijanu. Sada, sa 54 godine, ona kaže:

“Ljepota može pomoći, ali istinska ljepota je stanje uma: ako nisi lijepa iznutra, teško da ćeš biti spolja”, prenosi Stil.

Glumica i bivši model ruši ustanovljene predrasude da žene ne može biti lijepa nakon 50-te godine.

“Mislim da je sada život mnogo duži, za muškarce i za žene, i da imamo puno više vremena pred nama; ljepota nije stvar starosti, postoje lijepe žene u svim dobima, a kada mladost prođe, postoji još jedna vrsta ljepote koja mi je mnogo interesantnija”.

Belučijeva je pokazala da joj nije problem da se obnaži za ulogu, ukoliko scenario tako nalaže i u vezi sa tim navodi sljedeće:

“Dolazim iz svijeta mode i žene koje dolaze odatle imaju poseban odnos sa svojim tijelom. Možda smo slobodnije”, rekla je glumica, osvrćući se na jednu od posljednjih segmenata filma Emira Kusturice “Mliječni put”, gdje se pojavljuje dok hoda naga kroz tunel.

“Kada vidim golu glumicu ne razmišljam o njenoj golotinji, mislim samo o tome kako dobro to radi, kako koristi svoje tijelo da bi oživjela karakter. Ne vidim golotinju, vidim šta je iza.”

Misterija je dio njene ličnosti kao što je to njena ljepota, njena inteligencija ili njen stil, ali i tijelo koje je navelo mnoge poznate dizajnere da bude njihova muza.

“Rad sa Domenikom i Stefanom [Dolce & Gabbana] nije posao”, objašnjava firmu čije je zaštitno lice.

“Počela sam sa njima kao model kada su bili i mladi i odrastali smo zajedno”, dodaje ona.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
KonikImam platu 260eMuljko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konik
Gost
Konik

Najljepša žena ikad!

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Nešto te onda Vensan nije baš najbolje razumio.

Muljko
Gost
Muljko

Cijeg uma?Reci nam…

Send this to a friend