Showbiz bivši gitarista i tekstopisac benda Oasis

Muzičar odbija da nosi masku: To je oduzimanje sloboda

Noel Galager, britanski muzičar i bivši gitarista i tekstopisac benda Oasis tokom gostovanja u jednoj radio emisiji objasnio je zašto odbija da nosi zaštitnu masku.

Gostujući u podkastu Meta Morgana “Funny How?” Galager je napomenuo da mu nisu jasna pojedina pravila kada je u pitanju nošenje zaštitne maske, kao i da smatra da je na snazi “oduzimanje sloboda”.

“Odlučio sam da ne nosim masku. Ako dobijem virus, to je na meni. Ako svi drugi nose masku, neću ga dobiti od njih. A ako ga imam, oni ga neće dobiti od mene… samo mislim da je sve to sr**e. Išao sam do Mančestera nedavno i neki tip u vozu me pitao da li staviti masku jer ću inače platiti hiljade funti kazne”, ispričao je nekadašnji član grupe Oasis koji sada ima uspješnu solo karijeru.

On je napomenuo i da mu nije jasno zašto važe različita pravila kada je u pitanju nošenje maske.

“I da, taj smrtonosni virus koji hara vozom doći će i napasti mene, ali vidjeće da jedem sendvič pa će me ostaviti da ručam na miru. Zašto morate da nosite masku kad ste kod je***og frizera, ali ne morate kad ste u pabu?”, zapitao se Galager.

Voditelj je pokušao da mu obrazloži zašto smatra da su maske bitne, ali je muzičar zaključio da je građanima “oduzeto previše sloboda” tokom pandemije.

Send this to a friend