Showbiz Stivi nije slijep, Elvis i MJ su živi, Lejdi Di se operisala, a Pol Mekartni odavno pokojni

Najluđi mitovi o poznatim ličnostima

Za neke pokojne poznate ličnosti teoretičari tvrde da su žive, a za neke koje su i dalje među nama, smatraju da su zamijenjene dvojicima te da su tragično završile.

PRINCEZA DAJANA

Vjeruje se da je Dajana preživjela nesreću u Parizu, a sama nesreća je bila iscenirana. Navodno, Lejdi Di se ozbiljno plašila za svoj život, pa je odlučila da ode u sjenku i ne iznervira kraljevsku porodicu. Dajana je obavila nekoliko plastičnih operacija, promijenila boju kose i sada je teško prepoznati. Međutim, gdje živi i šta radi nije poznato, međutim, ljubitelji teorija zavjere tvrde da Dajana blisko sarađuje sa svojim sinovima. Štaviše, Vilijam i Hari su od početka znali za mamine planove. Djeca princeze su 1997. godine imala 15, odnosno 12 godina, tako da je teško vjerovati u njihovo učešće u “zavjeri”.

ELVIS PRISLI

Mit “Elvis je živ” je možda najotporniji od svih koji postoje oko poznatih ličnosti. Više od četrdeset godina ovaj se mit pretvorio u poseban univerzum – sa svojim istraživačima, studijama, „nespornim“ dokazima i još mnogo toga. Elvisov rođak tvrdio je da je u lešu vidio potpuno drugu osobu (“Kosa mu je izgledala pogrešno, kao da je zalijepljena. Na čelu su mu bili tragovi, kao da se znoji. Uopšte nije bio kao on”). Viđen je navodno na dan smrti na aerodromu Memfis kako kupujekartu u jednom smjeru za Buenos Aires. Karta je kupljena na ime Džona Berouza što je pseudonim koji je Prisli koristio da se registruje u hotelima tokom turneje. Još jedna priča – Prisli je umrlicu sam napisao. Rukopis, kažu grafolozi, isti je kao i na dokumentima koje je Prosli popunio. Postoji na desetine takvih priča.

MAJKL DŽEKSON

Majkl Džekson umro je u junu 2009. godine, uzrok je bilo predoziranje tabletama za spavanje. Ljekar umjetnika, Konrad Murai, kriv je i dobio je zatvorsku kaznu, a Džekson je sahranjen sa kraljevskim počastima. Međutim, mnogi fanovi i dalje odbijaju da vjeruju u ono što se dogodilo. I, kao rezultat, traže potvrdu svojih sumnji. Ukazujući, na primjer, na pismo bivše supruge Marije Prisli, koje je napisano neposredno nakon najave smrti: „Jednom smo imali iskren razgovor. Pitao me o okolnostima smrti mog oca (Marija – ćerka Elvisa Prislija), a zatim me pažljivo pogledao i rekao: “Bojim se da ću završiti kao i on na isti način”.

Fanovi imaju bogatu maštu, pa je umjetnik više puta „viđen“ u određenoj zemlji – živ, srećan i skriven od slave. A neki su čak i razgovarali s njim. Čak postoje tvrdnje da je Majkl simulirao smrt da bi se spasio od povjerilaca (2009. godine, dugovi muzičara iznosili su 400 miliona dolara). Nakon što je nestao, on uživa u miru i anonimnosti.

POL MAKARTNI

Prvi put glasine da je muzičar poginuo u saobraćajnoj nesreći krenule su 1967. godine i dobile na težini nekoliko godina kasnije. Tada se u velikom broju medijskih izvještaja pojavilo da je Makartni preminuo usljed nesreće u novembru 1966. i da ga je zamijenio dvojnik. Kancelarija Beatlesa, naravno, osporila je ovo, ali publika nije odustajala. Danas ima dovoljno pristalica te teorije, a o “slučaju” je napisana vrlo opširna stranica na Vikipediji.

STIVI VONDER

Među obožavaocima Stivija Vondera postoje i oni koji smatraju da pjevač vidi te da se pretvara da je slijep. Argumenti se obično daju „dobro, on ide na košarkaške utakmice“, „kod kuće ima televizore“, kao i činjenica da je na jednom od koncerata Vonder pokušao da uhvati mikrofon koji je poletio sa stalka. Pristalice ove ideje, međutim, ne mogu da odgovore na glavno pitanje – zašto bi se muzičar pravio slijep svih svojih 69 godina?

Send this to a friend