Showbiz

Nakon teških borbi voditelj donio odluku: Ovo je posljednji put da vam se obraćam

Popularno TV lice Dejan Pantelić nakon decenija rada pred kamerama oprobaće se u novom angažmanu. Dejan je posljednjih godina vodio emisiju “150 minuta” na TV “Prva”, a juče je posljednji put bio domaćin ovog projekta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Pantelic (@deki.pantelic)

Voditelj je, naime, objavio da se povlači sa ekrana, te da će svoje angažovanje nastaviti na televiziji, ali iza kamera.

“Ovo je posljednji put da ja vama kažem: ‘Ostanite uz Prvu’. Povlačim se sa ovog voditeljskog mjesta, radiću neke druge poslove, isto televizijske, ne idem u penziju, daleko bilo. Ono što je sigurno, ostavljam vas u sigurnim rukama. Ja ću pokušati da svoje znanje prenesem mlađim, ljepšim i boljim kolegama”, rekao je Dejan na kraju jučerašnjeg izdanja emisije “150 minuta”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Pantelic (@deki.pantelic)

Voditelj je ranije otvoreno pričao o zdravstvenim problemima sa kojima se suočio – njemu je 2012. godine dijagnostikovan tumor na krajnicima, nakon čega su uslijedile godine liječenja. U tim trenucima najveća podrška bili su mu supruga Miona, ćerka Lana i sin Vukašin.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Pantelic (@deki.pantelic)

“U tim trenucima čovjek samo razmišlja o svojoj porodici, o svojoj maloj djeci koju nisam izveo na put. Razmišljao sam o mom Vukašinu, i upravo dok ovo govorim gledam njegovu i Laninu fotografiju koja se nalazi na mom radnom stolu. Nisam naučio Vukašina da igra fudbal i košarku, Lanu nisam odveo pred oltar kod njenog budućeg supruga, iako je mala, to mi je bilo u podsvijesti kao neka obaveza. S druge strane, nisam smio sebi da dozvolim da se predam jer prosto ne smijem da budem sebičan da svojoj supruzi ostavim toliki teret i da se ona brine i žrtvuje za porodicu, a to radi i ovako i onako. To su bile neke stvari koje su mi bile u glavi dok sam prolazio kroz te neprijatne životne izazove”, iskren je bio voditelj prije nekoliko godina.

U martu prošle godine ponovo je završio u bolnici, kada mu je puklo slijepo crijevo. Tada je hitno operisan i, srećom, oporavak je prošao u najboljem redu. Nakon toga je, u maju 2022. godine, nagovijestio da planira da se povuče sa malih ekrana, što se sada i desilo.

“Izvinjavam se gledaocima na promuklom glasu. Došla su na naplatu sva ona zračenja, hemioterapije, operacije… trudiću se da u narednom periodu pronađem adekvatno mjesto iza kamera. Hvala što brinete”, napisao je voditelj tada na Instagramu.

Send this to a friend