Showbiz

Ne daju joj mira: Pokojnu pjevačicu tuže jer nije otplatila kredit

Liza Mari Prisli

Jedna privatna zajmodavna kompanija tužila je Lizu Mari Prisli za 3,8 miliona dolara nakon što pokojna pjevačica navodno nije otplatila kredit iz 2018. godine.

Američka kompanija Nausani Investments & Private Lending, LLC tvrdi da je Liza Mari Prisli, ćerka Elvisa Prislija, imala rok do maja 2022. godine da u potpunosti vrati zajam, prema sudskim dokumentima koje je pribavio Entertainment Tonight.

Tvrdili su da nisu imali kontakt s Lisom, koja je preminula u januaru 2023. godine, iako su navodno više puta pokušavali da naplate dug.

Prema sudskim dokumentima, Prisli je stavila svoj vlasnički udio u firmu “Elvis Presley Enterprises” i imanje Grejslend kao hipoteku.

Međutim, nije jasno zašto je uzela kredit.

Firma koja je pozajmljivala tvrdi da je Prisli prethodno od njih pozajmila 450 hiljada dolara u julu 2016. godine, koje je u potpunosti vratila sljedećeg mjeseca.

NIPL, LLC je rekao da će povući tužbu ako njeno imanje, koje sada kontroliše njena ćerka Rajli, pristane da plati 2,85 miliona dolara, odnosno 75 odsto ukupnog duga, u roku od 45 dana.

Send this to a friend