Showbiz

Nikol Kidman prvi put o traumama, majčinstvu i prihvatanju sopstvene seksualnosti

Glumica velikog talenta Nikol Kidman, zasijala je na septembarskoj naslovnici američkog Voga i u intervjuu za “modnu Bibliju”, otkrila intimne detalje svog djetinjstva, sopstvene seksualnosti i tajne uspješnog braka sa muzičarem Kitom Urbanom sa kojim ima dvoje djece.

Ne libeći se priznati kako svoj talent i sposobnost igranja zahtjevnih uloga između ostalog pripisuje i životnim traumama, lijepa glumica otvorila je svoje srce u možda najiskrenijem intervjuu svoje karijere.

 

Iako je 50-ta godina okrutna prekretnica za holivudske glumice, mnogi skeptici su podcijenili Nikolinu sposobnost i mogućnost prilagođavanja. Nedavno se Kidman vratila u velikom stilu na festivalu u Kanu, i to sa čak četiri nova projekta.

“Sve postaje nekako značajnije kako stariš. Ludo je. Kada ste mladi, imate malo lakši pristup svemu. Sada znam što je Vog u svijetu. To je institucija, a biti na njoj je Vau”.

Osvrnuvši se na ulogu u seriji “Velike male laži” u kojoj je odigrala lik zlostavljane žene imena Selest koja pokušava da pobjegne iz braka u kojem ne manjka seksualne hemije, Nikol priznaje kako je u 50-oj potpuno svjesna svoje seksualnosti.

“Seks je veliki dio onoga ko sam. Moj intelekt ispunjava moju seksualnost i to je stvarno kontradiktoran spoj. To me privlači. Da nemam to u sebi ne bih mogla oživjeti Selestin duh”, priznaje australijaska diva.

Na sreću, njen skladan i dugogodišnji brak sa muzičarem Kitom Urbanom je pun nježnosti.

“Mnogi kažu da ljubaznost nije seksi, ali jeste”, rekla je Nikol o čovjeku sa kojim je poslije 11-godišnjeg braka sa Tomom Kruzom još jednom uplovila u bračnu luku i u njoj pronašla svoju sreću.
Jedan od veliki razloga njene današnje renesanse stoji u činjenici da je Nikol počela prihvatati jake karakterne uloge koje pokazuju njenu sposobnost metamorfoze. Kidman svoju neustrašivost pripisuje svom rigoroznom vaspitanju.

“Moja majka je vrlo provokativna, nemojte to zaboravit. Uvijek je izazvala, izazvala mene, izazvala sve što je mogla. Ali, bila je to divna prednost. Bilo je trenutaka kada mi nije bilo jasno zašto ne mogu imati majku koja mi opali šamar ili kaže da sam divna? Ali ja imam vrlo jaku majku, koja dolazi iz doba kada je bilo bitno udati se, rađati djecu i brinuti za porodicu. Željela je za nas nešto drugo, nešto bolje”, priznala je emotivna glumica otkrivši i kako je upravo njeno djetinjstvo uveliko uticalo na način na koji vaspitava svoju djecu.

“Kada je riječ o vaspitanju moje djece, vodim se principom ‘Otkrij ono što voliš i radi to što voliš’. Moja majka je bila genijalna žena ali nažalost nije imala priliku pokazati svoje talente. Danas je drugo vrijeme i želim svoju djecu naučiti da mogu i moraju slijediti svoje snove”, ističe glumica.

 

Send this to a friend