Showbiz

Nikol Šercinger progovorila o bulimiji: Osjećala sam se zarobljeno

Od momenta kada je prije više od decenije zakoračila u svijet poznatih kao liderka grupe Pussycat dolls, Nikol Šercinger ne prestaje da silazi sa lista napoželjnijih žena na svijetu.

Muškarci, a i žene, opčinjeni su njenim vitkim, preplanulim, zategnutim tijelom, ali slavna pjevačica kaže da nije bila zadovoljna svojim tijelom čak ni u vremenu najveće slave.

“Danas puno više prihvatam svoje tijelo. Oduvijek sam bila jako kritična prema sebi, a s 14 godina sam počela da trčim. Usred noći bih izašla i trčala jer sam bila uvjerena da moram biti mršavija i da moja bedra moraju izgledati baš onako kako sam zamislila”, izjavila je pjevačica za Cosmopolitan.

Samokritičnost s vremenom je prerasla u poremećaj. Kao javna ličnost, pjevačica je uvijek bila u središtu pažnje, a mediji su jedan od razloga zbog kojeg je Nikol postala opsjednuta ‘savršenim izgledom’, a iako je mnogima teško povjerovati u to, atraktivna crnka je svo to vrijeme patila od manjka samopouzdanja.

“Osjećala sam se zarobljeno i bulimija mi je ukrala svu sreću, samopouzdanje i uspomene. Veliki dio toga događao se u vrijeme kad sam bila u grupi Pussycat Dolls. Imam mnogo obožavatelja i nisam htjela to javno obznaniti jer me bilo sramota. Ali kad sam konačno javno o tome progovorila, shvatila sam da je to pomoglo mnogima”, nadovezala se Nikol.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend