Showbiz

Novi dokumentarac otkriva nepoznate detalji o princezi Dajani

Prošlo je skoro 20 godina od smrti princeze Dajane, a njen život i dalje je u žiži medijskog interesovanja. U dokumentarnom filmu “Dajaninih posljednjih 100 dana”, čiji je autor britanski novinar Martin Bašir, otkriveni su novi detalji posljednjih dana njenog života.

Ljubav njenog života bio je Hasnat Kan, hirurg iz Pakistana koji je radio u Londonu. Sretali su se u bolnici u kojoj je liječena njena prijateljica. Voljeli su se, ali Kan nije bio siguran da njihova veza ima budućnost zbog kulturalnih razlika i medijske pažnje koju bi veza izazvala, a na koju nije bio spreman.

Tokom službene istrage Dajanine smrti, Kan je rekao da je ona krila vezu sa Dodijem Al Fajedom od njega i da ju je posljednje noći stalno zvao na telefon ali da nije mogao da je dobije, pa je mislio da je promijenila broj.

Dodija Al Fajeda zamalo da nikada ne upoznala. Bila je na ljetovanju u Sen Tropeu sa njegovim ocem Mohamedom, a povela je i svoje sinove Vilijama i Harija. Tog ljeta je upoznala Dodija.

Medije nije voljela, ali je znala da ih okrene u svoju korist. Često se ljutila i zbog izjava i intervjua koje su njeni prijatelji i članovi porodice davali novinarima. Portparol britanskog dvora Diki Arbajter je rekao da se Dajana osjećala “lovljeno i progonjeno”. Ipak, upravo su mediji bilo sredstvo kojim je slala poruke Čarlsu, kada je njegovo ponašanje u pitanju.

Imala je težak odnos sa svojom majkom Frensis Šand-Kid. Njena majka se dva puta udavala, pa je Dajani bilo presudno važno da njen brak sa Čarlsom funkcioniše. Nakon što se razvela, njena majka se protivila njenim novim vezama, naročito kada su pitanju bili muškarci muslimanske vjeroispovjesti, pa je napetost između njih dvije stalno rasla.

Send this to a friend