Showbiz

Otkriveno zašto su Britni Spirs zatvorili na psihijatriji

Britni Spirs je navodno izjavila na sudu da je njen otac Džejmi Spirs smjestio u mentalnu insitituciju i da je tjerao da uzima terapiju protiv njene volje.

Upravo ovu izjavu je Britni iskoristila kako bi prekinula ugovor, odnosno konzervatorski nadzor koji Džejmi ima nad njenim finansijskim, medicinskim i karijernim poslovima od 2008. Britni je tada imala nervni slom i proglašena je nesposobnom da se stara o sebi.

Britni je takođe izjavila da je otac natjerao na rehabilitaciju početkom aprila ove godine. Prema ugovoru koji ima sa ocem, bilo kakva prinudna radnja se smatra protivzakonitom.

Proteklog petka Britni je iz suda, na kojem je tražila više slobode u okviru ugovora, izašla bosonoga. Međutim, sud je za sada odbio ovaj zahtjev, zahtijevajući evaluaciju od strane eksperta.

Veći broj njenih fanova okupio se ispred suda sa transparentima na kojima je stajalo “Set her free”. Njeni fanovi su nedavno pokrenuli i kampanju na društvenim mrežama pod nazivom #FreeBritney kao vid podrške. Britnin otac Džejmi trenutno se oporavlja od dvije operacije.

Britnin dečko je na Dan majki objavio na svom Instagram profilu fotografiju sa njom i čestitao joj odavši priznanje svim majkama na najtežem poslu na svijetu.

Send this to a friend