Showbiz

Otvoreno pismo muškaraca Holivuda: Nismo svi zlostavljači

Na ovogodišnjim dodjelama nagrada velika pažnja posvećena je kampanjama #TimesUp i #MeToo, a poznate ličnosti trudilse su se (i dalje to rade) da podignu svijest javnosti o žrtvama seksualnog nasilja i zlostavljanja u svijetu filma i muzike.

Žrtve su uglavnom slavne glumice i pjevačice koje su bile prisiljene na razne neprijatnosti kako bi dobile ulogu.

Kao glavna meta, podsjetimo, proglašen je Harvi Vajnstin, slavni producent, a kasnije je otkriveno da je Harvi tek jedan u nizu koji je prisiljavao žene na seks u zamjenu za uspjeh u Holivudu.

Međutim, grupa muškaraca stvorena je ovih dana kako bi poznatim damama dala podršku i koliko-toliko skinula ljagu sa muškog svijeta u Holivudu.

Oni su napisali otvoreno pismo u kom objašnjavaju zašto muškarci moraju da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

Među glumcima koji su potpisali pismo našli su se Dejvid Švimer, Dejvid Arket i Met Mekgodi.

“Pozdravljamo hrabrost i obećavamo našu podršku hrabrim ženama i muškarcima koji su govorili o seksualnom zlostavljanju koje su pretrpeli od strane muškaraca u našoj zemlji“, navodi se u pismu.

“Kao muškarci, imamo posebnu odgovornost da spriječimo da do zlostavljanja uopšte dođe. Uostalom, najveći broj seksualnih uznemiravanja počine muškarci, bilo u Holivudu ili van njega“.

U pismu se dalje navodi da, iako nisu svi muškarci počinioci zločina, možda su neki od njih omogućili drugima da čine prestupe, a da ništa ne urade povodom toga.

“Mi vjerujemo da muškarci moraju da govore o ovom problemu. Kao advokati, glumci, pisci, producenti i režiseri nadamo se da će naši postupci inspirisati druge ljude da nam se pridruže“.

Predstavnici pokreta #TimesUp i #MeToo, zahvalni su za ovaj iznenadni potez.

Send this to a friend