Showbiz

Peticija protiv Zlatne palme Alenu Delonu zbog izjava o homoseksualcima

Američko udruženje “Žene i Holivud” (Women and Hollywood) pokrenulo je peticiju protiv dodjele počasne Zlatne palme francuskom glumcu Alenu Delonu na 72. Međunarodnom filmskog festivalu u Kanu koje je počeo sinoć, prenijeli su francuski lokalni mediji.

Delon bi 19. maja trebalo da dobije priznanje Kanskog festivala ali se tome protivi američko udruženje navodeći kao razlog Delonove verbalne ispade o ženama, protiv migranata i o homoseksualcima.

Kako je prenio list Midi libr (Le Midi Libre), peticija je dobila oko 16.000 potpisa ali organizatori festivala ne žele da promijene odluku o dodjeli Zlatne palme za životno djelo veteranu i velikanu francuske kinematografije.

“Alen Delon ima pravo da misli ono što misli. Teško je suditi u sadašnjem vremenu šta je neko rekao prije nekoliko godina i kakvom je to kontekstu bilo”, rekli su organizatori.

Američko udruženje je podsjetilo da je Delon rekao da je homoseksualnost protiv prirode i da bi Francuska trebalo da prestane da prima migrante. Glumac je priznao da je u nekoliko navrata u životu ošamario ženu.

Delon, koji je sa organizatorima festivala imao godinama turbulentne odnose, do sada nije dobio nijedno priznanje sa te smotre. Glumac je posljednji put na festivalu bio 2013. godine kako bi predstavio restauriranu verziju filma “Na žarkom suncu” (Plein soleil) Renea Klemana.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelanđela Antonionija.

Iako je Delonu bila opala popularnost posljednjih godina zbog njegovih ranijih ispada, arogancije i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
LipovoDaniloZeljkobrko maliDalida
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Bravo LEGENDO!Imass ONO ssto mnogima hvali!

Danilo
Gost
Danilo

Podrzavam njegovu izjavu !

Zeljko
Gost
Zeljko

Covjek kaze ono sto misli i u pravu je

brko mali
Gost
brko mali

eto vise se ne smije ni istina rec, odmah osude

Dalida
Gost
Dalida

Neka priča ko što oće, Delon je legenda.Uz Branda i Pola Njumena najljepši I najharizmatičniji glumac.Takvih danas više nema.

Send this to a friend