Showbiz Limunada i Šekspir

Pjesma Limunada završila u Šekspirovoj predstavi

Hit pjesma “Limunada” Emine Jahović koju je snimila u duetu sa Milicom Todorović, biće iskorićena u predstavi “San ljetnje noći” Vilijama Šekspira. Predstavu režira Kokan Mladenović, a biće izvođena u Narodnom pozorištu u Beogradu. Premijera je odigrana sinoć.

Kokan Mladenović, FOTO: Damir Dervišević

Neobičan rediteljski koncept Mladenovića da u komadu 15 glumica zatvorenica i čuvarki igra engleski klasik dovoljno je sam po sebi intrigantan, ali se reditelj odlučio da sa scene nacionalnog teatra Srbije publika čuje pored “Limunade”, pjesmu grupe Bon ami „Magla“ i prepjev jednog od hitova grupe Aerosmith.

“Svi muški likovi u komadu nastupaju s pozicije autoriteta, ponižavajući žene. Pošto su oni dovoljno upropastili svet, vrijeme je za ženske priče”, rekao Mladenović.

Autor originalne muzike je Irena Popović Dragović, a „Limunadu“ izvodi Isidora Simijonović.

U komadu, nakon duže pauze, igra crnogorska glumica Marija Vicković, a tu su i Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Sanja Marković, Nina Nešković, Jovana Belović, Ivana Šćepanović, Danijela Ugrenović, Vanja Milačić, Bojana Bambić i Milena Đorđević.

Emina i Milica su oduševljene što će njihova pjesma naći mjesto u pozorištu. Pjevačice su obilježile 2017. godinu hitom “Limunada” koji je pisala Emina u saradnji sa skopskim producentom i aranžerom Darkom Dimitrovim.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Šekspir se u grobu prevrće!

Send this to a friend