Showbiz zbog optužbi za zlostavljanje

Pokrenuta istraga protiv Plasida Dominga

Udruženje koje zastupa operske pjevače i osoblje “Američkog esnafa muzičkih umjetnika” saopštilo je da je pokrenulo sopstvenu istragu o seksualnom uznemiravanju koje je navodno počinio čuveni operski pjevač Plasido Domingo, navodeći da nije sigurno u rezultate istrage operskih kompanija.

Udruženje je navelo da je istragu pokrenulo nakon dvije vijesti agencije AP u kojima je više žena optužilo Dominga za seksualno uznemiravanje ili drugo nedolično ponašanje.

U mejlu koji je udruženje poslalo svojim članovima ističe se da su tražili od kompanija koje zapošljavaju 78-godišnjeg pjevača da istraže navode, ali da kompanije nisu bile spremne na to ili nisu bile u mogućnosti da Udruženju dostave uvjerenja o obimu i vremenu istrage kao i da li će rezultate javno objaviti ili na neki drugi način obavijestiti Udruženje.

Opera Los Anđelesa, u kojoj je Domingo dugo godina bio generalni direktor, angažovala je spoljneg savjetnika da vodi istragu, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o tome kako će se sprovesti ili da li će rezultati biti objavljeni.

Udruženje dalje navodi da će istragu voditi tužilac Brus Mafeo, nekadašnji savezni tužilac, koji trenutno radi za kompaniju Kozen O’Konor.

Send this to a friend