Showbiz

Poznate ličnosti koje posjeduju privatna ostrva

Velike holivuduske zvijezde tokom prethodnih godina osigurale su svoju privatnost kupivši velika privatna ostrva koja koriste za odmor, ali i kao znak prestiža. U trenutku globalne pandemije koronavirusa, ova ostrva za neke od njih mogu predstavljati sigurno utočište i bijeg od realnosti.

Postoji lista privatnih ostrva koje posjeduju glumci i pjevačice poput Džonija Depa, Šakire, Mel Gibson itd. Navedene zvijezde potrošile su čitavo bogatstvo na kupovinu ostrva koje su posjetile tek nekoliko puta u životu.

Tako je na primjer, Džoni Dep sebi obezbijedio privatno ostrvo na Bahamima, tačnije minijaturno ostrvo po imenu “Little Hall’s Pond Cay”. On ga je kupio još 2004. godine, a platio ga je 3,6 miliona dolara.

Do sada je nekoliko puta posjetio ovu destinaciju, a inostrani mediji prenose da je svaki put tamo odlazio privatnom jahtom dugom 46 metara.

U neposrednoj blizini ostrva “Little Hall’s Pond Cay”, glumac Nikolas Kejdž kupio je malo ostrvo “Leaf Cay”. On je još ranije posjedovao kuću na Bahamima, a pomenuto ostrvo platio je 2 i po miliona eura.

Pored njih dvojice, glumac Mel Gibson, koji inače važi za jednog od najbogatijih ljudi u Holivudu, prije petnaest godina takođe je kupio ostrvo “Mago” dužine oko pet hiljada hektara. Ostrvo je tada platio 15 miliona dolara.

I kolumbijska pop zvijezda Šakira, kupila je ostrvo “Bonds Cay” na Bahamima, zajedno sa Rodžerom Vatersom, frontmenom benda Pink Floyd i španskom pop pjevačicom Alehandrom Sanzom. Oni su ovo ostrvo zajedno platili 14 miliona dolara.

Edi Marfi je takođe 2007. godine kupio malo ostrvo “Rooster Cay” na Bahamima koje je platio trinaest i po miliona dolara.

Lista javnih ličnosti se niže u nedogled, a na njoj se nalazi i pjevačica Selin Dion, kao i Pamela Andreson, ali i Dejvid Koperfild i Riki Martin.

Send this to a friend