Showbiz

Pratila je bogataše 25 godina i otkrila koliko je njihov život tužan

Loren Grinfild

Fotografkinja Loren Grinfild je 25 godina provela snimajući bogataše. S projektom je počela početkom devedesetih, nakon što je završila Harvard i vratila se u Los Anđeles.

U to vrijeme nije ni znala da će se njen projekat pretvoriti u dokumentarac opsesije materijalnim stvarima i luksuzom koja je zavladala svijetom. Grinfild je vidjela baš sve – od nenormalno luksuznih vila preko ekstravagantnih zabava u klubovima do zlatnih kupatila.

“Shvatila sam da trka za novcem nikad nema kraj i da im zapravo nikad ne donese neko zadovoljstvo. To je zavisnost kao i svaka druga, što više imaš, to više želiš i misliš da ti više treba”, zaključila je u svojoj knjizi “Generation Wealth”, piše “Business Insider”.

Loren je imala priliku da provede vrijeme s najčudnijim milionerima i milijarderima svijeta, a ono što je zabilježila zaista je nevjerovatno.

“Limo Bob koji je sam sebe prozvao kraljem limuzina na sebi uvijek nosi skoro 15 kilograma zlata i krzneni kaput koji mu je poklonio Majk Tajson. Posjeduje ‘flotu’ limuzina, među kojima je i Kadilak dug 30 metara, a svaka limuzina u sebi ima kristalni luster, đakuzi, a često i striptizetu.”

“Ruskinji Iloni odjeću u boji po izboru radi njen prijatelj Andrej Artiomov, koji je veoma popularan i među drugim ženama ruskih oligarha”.

U popularnom klubu “Marquee” u Las Vegasu snimila je kako jedan gost baca novčanice dolara iz VIP zone. To je inače jedan od najpopularnijih klubova među bogatašima u SAD-u.

Osim toga, snimala je i vjenčanje jedne 21-godišnjakinje održano u Dizni zabavnom parku gdje su se mladenci dovezli u staklenoj kočiji koju je vuklo šest minijaturnih ponija, a bila je i u stanu kineske milionerke koja je svoj stan od vrha do dna opremila namještajem brenda Versace.

2012. godine završila je film “Queen of Versailles” o milijarderu i njegovoj mlađanoj supruzi koji su željeli da sagrade najveću vilu u SAD-u vrijednu 600 miliona dolara, zbog čega su na kraju završili i u dugovima.

Send this to a friend