Showbiz

Pravo lice žene u koju je Entoni Burden bio ludo zaljubljen

Poznato je da je Entoni Burden, čija je nedavna smrt šokirala svijet, bio u vezi sa italijanskom glumicom i režiserkom Azijom Arđento od 2016. godine, piše Glossy.

“Oni su imali slobodnu vezu, oboje su voljeli veze koje nisu uslovljene tradicionalnim granicama, oni su sami postavili parametre”, napisala je glumica Rouz Mekgovan, prijateljica poznatog para, jedna od vodećih organizatora u pokretu #MeToo, za sve žene koje su pretrpjele zlostavljanje.

Mekgovan i Arđento bile su prve od poznatih žena koje su javno optužile Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje prošle jeseni. Za to vrijeme Burden je bio uz svoju djevojku sve vrijeme.

Sada, skoro godinu dana kasnije, pored režisera optuženi su i mnogi drugi muškarci, uključujući i šefa Marija Batalija, prema kome je ranije sam Entoni Burden izrazio nevjerovatno divljenje.

Međutim, sada je Mekgovan podijelila sa svima svoje veliko razočaranje prema Arđentovoj.

Uz nju je bio sve vrijeme, ponosan na njenu spremnost da javno progovori o nečemu o čemu žene uglavnom ćute. Smatrao je da muškarci koji žene seksualno zlostavljaju moraju preuzeti krivicu i odslužiti svoje.

Kada je njegov prijatelj Batali bio optužen, poznati kuvar je napisao da svako mora odabrati stranu: “Ja stojim bez oklijevanja i nepokolebljivo uz žene!”

Dodao je da je u životu upoznao mnogo jakih i fantastičnih žena. Zahvalan im je, kako je rekao, zbog njihove hrabrosti.

Međutim, ono što se pročulo prošle nedjelje jeste da je prošlog novembra, upravo kada je Arđento postala zaštitno lice pokreta #MeToo, mladi muškarac, glumac Džimi Benet, nju optužio za seksualno zlostavljanje 2013. godine i tražio odštetu.

https://www.instagram.com/p/BmyrGb8nt3K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Mnoge poznate ličnosti podijelile su svoje razočaranje u cio pokret, a posebno u Italijanku. Ona se tek ovog utorka oglasila, napisavši da potpuno odbacuje i poriče sve optužbe koje su iznijete na njen račun. Rekla je da nikada nije bila u vezi sa mladim Benetom.

Sporna je, međutim, fotografija na kojoj oni navodno leže u krevetu, ali Arđento se nije oglasila povodom toga.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend