Showbiz

Preminuo bivši ljubavnik princeze Dajane

Trgovac umjetninama Oliver Hoare preminuo je u 73. godini u Francuskoj nakon duge i teške borbe s rakom, piše britanski The Sun. Hoare je bio prijatelj princa Čarlsa (69), a on i princeza Dajana su navodno započeli aferu u martu 1992. kada je njen otac Erl Spenser preminuo.

Dajana i 16 godina stariji trgovac umjetninama su prekinuli vezu nakon što mu je supruga prijetila razvodom, 1993. godine. Pokojna princeza i Oliver nisu bili diskretni, pa je kako su izvještavali britanski mediji, stražar jednom pronašao njega polugolog kako puši cigaretu iza Kensingtonske palate.

Uprkos svemu, Hoare je ostao u braku sa svojom suprugom, koja se takođe zove Dajana. Par se često družio s princom Čarlsom i princezom. Dajanina prijateljica je ispričala kako je ona sanjala o životu s trgovcem umjetnina.

“Željela je da živi sa zgodnim Hoareom u Italiji”, rekla je.

Kada je Oliver prekinuo s Dajanom, ona ga je uznemiravala i stalno zvala, pa je kontaktirao policiju. Princeza je sama u intervjuu za Panoramu priznala da je to zaista radila.

“U razdoblju od šest do osam mjeseci, nekoliko puta sam ga zvala, ali nikako na opsesivan način, ne “, istakla je Dajana.

Nakon prekida, Hoare je napisao princezi dirljivo pismo u kojem joj se zahvalio na vremenu koje su proveli zajedno.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend