Showbiz

Radio je kao čistač i portir, a onda je zaradio milione

Holivudski glumac Tom Kruz, prije nego što je postao slavan, radio je kao čistač i portir, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na više od 350 miliona dolara.

Tomas Kruz Mapoter IV pravo je ime Tomu Kruzu kojeg danas ne bismo gledali u legendarnim filmovima da je otišao za svojim pozivom u sveštenike, piše 24sata.hr. Kao veoma religiozan, Kruz se rano pridružio Franjevcima i htio je da postane sveštenik, sve dok u školi nije probao da glumi.

Nalazi se među top 100 filmskih zvijezda svih vremena, a juče je proslavio 56. rođendan.

Kao mali igrao je hokej na travi, ali je prestao nakon što se povrijedio i oštetio prednji zub.

“Sa 18 godina sam napustio školu i otišao u Njujork da postanem glumac, nisam ni sanjao da ću ovoliko da postignem”, rekao je Tom, koji je rodom iz Kentakija, a ima njemačko, irsko i englesko porijeklo.

“Ispod prosječne visine sam i nisam pretjerano zgodan, barem tada nisam bio, a već sam za pet godina snimio neke od svojih najvećih filmova”, priznao je glumac visok 170 centimetara koji je devedesetih bio među najplaćenijim glumcima na svijetu.

Prvu malu ulogu imao je 1981. u filmu “Endless Love”, a onda su se nizali “Top Gun”, “The Color of Money”, “Rain Man” i “Born on the Fourth of July”. Na filmovima poput “Intervju s vampirom”, “Nemoguća misija” i “Jerry Maguire” zaradio je 15 miliona dolara po filmu.

Nakon nekoliko godina u Holivudu, opet se okrenuo vjeri, sajentologiji, zbog koje su mu, kako se ranije pisalo, propali svi brakovi. U prvom braku bio je sa Mimi Rodžers, pa Nikol Kidman i Kejti Holms.

Tagovi

1 Komentar na "Radio je kao čistač i portir, a onda je zaradio milione"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend