Showbiz osmislio nesvakidašnji projekat

Rambo Amadeus pravi Kuću ljubavi

U spomen na tetku i teču Evu i Dragana Topalovića, kod kojih je proveo djetinjstvo, Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, napraviće Kuću ljubavi.

Poznati par iz Vrnjačke Banje ostavio je muzičaru u nasljedstvo nekretninu, koju on namjerava da restaurira.

“Ja sam naslijedio Kuću ljubavi, u pravom smislu te riječi, jer je ona zaista bila kuća ljubavi najpoznatijeg vrnjačkog bračnog para, moje teta Eve i čika Dragana. Odlučio sam da je restauriram, da od nje napravim energetski efikasnu, solarnu, kuću, da je nazovemo „Kuća ljubavi – Eva i Dragan“ i da je dam u turističke svrhe”, kaže Rambo.

Prema njegovim riječima, najveća želja mu je da to bude Kuća ljubavi, u kojoj će se, osim fotografija iz porodičnih albuma ovog bračnog para, u prostorijama nalaziti i fotografije drugih poznatih Vrnjčana.

“Siguran sam da će i ljudi iz Vrnjačke Banje donositi fotografije svojih predaka – ljubavnih parova, kada budu vidjeli da je ta akcija pokrenuta. Prosto da zaštitimo, očuvamo i promovišemo jednu divnu priču, jedan divni period”.

Rambo objašnjava kako je došao na ideju da promijeni namjenu objekta koji se nalazi pored izvora Jezero.

“Tako što sam godinu dana samo plaćao račune i nervirao se. To nasljedstvo mi je bilo kao neko breme na leđima, a bilo mi je žao da ga prodam, jer čitavu našu familiju vezuju uspomene za Banju. Svi smo tu dolazili kao djeca. Samo mi je jednom kliknulo „tras“, i to je to. Osmislio sam cio projekat koji će početi u julu ove godine i čitav mjesec provešću u Banji, biću čak i fizički radnik na tom zdanju. Snimamo serijal o pretvaranju kuće”, kaže muzičar i nastavlja:

“Đavo je odnio šalu. U Banji se kuće ne izdaju zimi zbog skupih računa za grijanje. Mi ćemo sa ovom kućom da pokažemo da pomoću solarnih panela i toplotne pumpe, pošto je Banja sva na toploj vodi, možemo da napravimo da plaćaš pet eura mjesečno struju, a da ti kuća bude topla. Onda će svako da izdaje”, kaže on.

Inače, Rambo je poznat po tome što medijske nastupe koristi kako bi ukazao na značaj ekologije i uštede energije. Na poleđini plakata za jednu od njegovih turneja nalazio se kratak vodič za uštedu električne energije u svakom domaćinstvu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
samo kažem...Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
samo kažem...
Gost
samo kažem...

Da je restaurira u kuću ljubavi i da je onda izdaje…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

CARE.

Send this to a friend