Showbiz

Rozga poručuje da je tek nakon 40. rođendana sazrela

Hrvatska pop pjevačica Jelena Rozga, nema problem da otkrije koliko godina ima. Na tu, uvijek među ženama aktuelnu temu, Splićanka govori s lakoćom i poručuje da je nakon 40. rođendana osjetila kako je sazrela.

Ovoga ljeta proslavili ste 40. godina, kako ste se osjećali, je li i vama, kao većini žena, to teško palo ili se ne obazirete na brojke?

“Mnoge žene koje su došle u te godine, govorile su da će mi to kao ženi biti najljepše godine i moram vam priznati da jesu. Osjećam se nekako posebno, puna života i energije, vjerujem da to ima i veze sa životnim sazrijevanjem jer žene u 40– tim su mudrije, pršte samopouzdanjem i unutrašnjom snagom”.

S godinama postajemo zreliji, samopouzdaniji, otporniji na udarce okoline… Koliko ste se i vi promijenili u odnosu na svoje dvadesete, tridesete?

“Naravno da sam se promijenila. U svojim odlukama postala sam hrabrija i sigurnija. Slušam sada i svoje srce, ali i razum. Ranije sam više griješila, u odlukama bila ishitrenija i brzopletija, ali sve je to proces odrastanja. Iz svake greške sam učila i nastojala izvući lekciju za sebe. A mnogo i dugujem svojim greškama, upravo zbog njih danas sam razboritija”.

Vaš album ‘Moderna žena’ najprodavaniji je u ovoj godini. Vjerovatno ste zbog toga vrlo srećni i ponosni, ali dolaze li s time odgovornost i opterećenje da buduće pjesme moraju biti na nivou?

“Na album ‘Moderna žena’ sam veoma ponosna, kao i na cijeli svoj tim koji je radio na njemu. I danas kad ga uzmem u ruke, osjećam neku posebnu sreću. Taj album će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ali s druge strane, svaki moj album i svaka moja pjesma do sada je veliki dio mene i svaka nota je djelić slagalice mog postojanja u svijetu muzike. Što se tiče osjećaja odgovornosti i opterećenja, neizvjesnost pri izlasku novih pjesama uvijek postoji, no nekako s vremenom pokušavam biti manje pod stresom oko toga, puštam pjesme da nađu svoj put do publike, a kad do njih dođu, tada sam najsrećnija”.

Koliko mislite da ste u muzičkom smislu sazreli od prvog singla 2007. godine?

“Kad sam otišla iz Magazina 2006. godine, više sam se muzički aktivirala, u svakom smislu te riječi. Volim da učestvujem u nastanku pjesme, više vremena provodim u studiju i ‘dosađujem’ Tončiju. Ali jedno je uvijek isto – to su moje emocije i žar. S jednakim užitkom pjevala sam i onda i danas. Muzika je ljubav koja živi vječno u meni”.

FOTO: Duško Jaramaz

Send this to a friend