Showbiz

Sašu Popovića opljačkali Pink Panteri?

Direktor “Grand produkcije” Saša Popović, kojem su provalnici nedavno obili kuću na Bežanijskoj kosi i ukrali tajna dokumenta koje je čuvao u sefu i kolekciju skupocjenih satova, žrtva je svjetski poznate bande lopova, ozloglašenih “Pink Pantera”.

Pljačka se dogodila na Dan žena 8. marta u večernjim časovima dok su Popovići bili van kuće. Satovi, čija je vrijednost procijenjena na oko 100.000 eura, najvjerovatnije su već završili u inostranstvu i teško da će ikada biti vraćeni vlasniku, čak i ako lopovi budu uhapšeni.

“Ovo nisu izveli obični provalnici, narkomani i svaštari koji kradu sve što im padne pod ruku, od alata preko nakita do oružja. Oni su odnijeli samo ono što ih je zanimalo, robu koja se uhodanim kanalima šalje iz zemlje i prodaje unaprijed poznatim kupcima. Ti satovi su završili u inostranstvu i teško da će biti pronađeni i vraćeni žrtvi”, kaže sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Tačno nedjelju dana nakon pljačke Saše Popovića policajci jedinice za obezbjeđenje pronašli su sef, i to na svega 100 metara od kuće direktora “Grand produkcije”. Sef je bio razvaljen, a interesantno je da su lopovi iz njega odnijeli samo satove, a sve drugo ostavili, pa čak i pištolj.

“Sef je pronađen u žbunju pored fudbalskog terena koji se nalazi bukvalno iza Popovićeve kuće. Lopovi su ga tu razvalili kako ga ne bi nosili sa sobom i rizikovali da ih neko vidi, uzeli šta im treba i najvjerovatnije se spustili do auto-puta i pobjegli. U sefu su policajci pronašli dokumenta koja su pripadala Popovićima, pištolj bereta njegove supruge Suzane sa mecima, ali i Popovićeva burma i devizne kartice”, kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, za policiju je zanimljiv detalj da su lopovi ostavili pištolj jer je oružje roba koja brzo i lako nalazi kupca na ilegalnom tržištu.

“On kradljivce nije zanimao, a vjerovatno nisu željeli da rizikuju čitav posao zbog jednog pištolja ili burme. To opet govori da su oni znali šta traže jer su uzeli šta ih je zanimalo, šta im je možda i naručeno i nestali”, navodi sagovornik.

Kako se sumnja, lopovi su preskočili zid kompleksa na Bežanijskoj kosi u okviru kog se nalazi i kuća Saše Popovića. Zid visok više od dva metra nije bio za njih nikakva prepreka. Da se radi o profesionalcima, govori i to što su lopovi neprimjetno prošli pored obezbjeđenja koje čuva objekte na ovoj adresi, a bili su i dobro obaviješteni o rasporedu kamera za video-nadzor koje su uspješno zaobišli. Naposletku, tačno su znali gdje se nalazi sef.

“Nije lako pronaći sef skriven negdje u kući, ali su oni otišli pravo u spavaću sobu, gdje se nalazio, iščupali ga iz zida i pobjegli s njim. Očigledno su sve veoma dobro isplanirali”, objašnjava sagovornik.

Popović je nakon pljačke navodno angažovao privatnu detektivsku agenciju iz inostranstva kako bi saznao ko ga je opljačkao. Kako su pisali mediji, poslovni prijatelji uputili su ga na detektivsku agenciju u kojoj rade vrhunski profesionalci koja nije nimalo jeftina, ali je veoma efikasna.

“Pink Panteri” su jedna od najorganizovanijih bandi u svijetu i jedna od rijetkih kriminalnih organizacija koja ima svoj link na sajtu Interpola. Ono što je za njih karakteristično jeste stroga podjela zadataka, pa se članovi grupe umješane u istu krađu često međusobno ne poznaju. Jedna ekipa tipuje, druga pljačka i ostavlja plijen na unaprijed dogovorenom mjestu. Treća ekipa dolazi po plijen i nosi ga na prodaju, dok je četvrta osoba zadužena za isplatu provalnika koji su izvršili provalu. Na taj način, čak i ako neko bude uhapšen, on ne može da oda cijelu organizaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Ovo je sumnjiva priča, kamuflaža.

Trol
Gost
Trol

pa ko se sjetio sef u spavaco sobu da krije… blesavi dje tamo dje se nikad normalan lopov ne bi sjetio da pogleda…

Send this to a friend