Showbiz Farel se kaje zbog pjesme

Seksistički i šovinistički stihovi koji pozivaju na seks bez pristanka

Pjevač Farel Vilijams dao je intervju časopisu GQ i u njemu se osvrnuo na kontroverze koje je izazvala njegova megapopularna pjesma “Blurred Lines” koju je snimio 2013. godine s Robinom Tikeom i Ti-Ajem.

Američki muzičar, producent i modni dizajner priznao je kako je danas i te kako svjestan da su stihovi spomenutog singla seksistički i šovinistički, ali dodaje kako isprva uopšte nije mogao da shvati zašto su je mnogi slušaoci doživjeli kao svojevrsno pozivanje na seks bez pristanka, to jest na silovanje.

“U vrijeme moje mladosti neke stvari bile su dopuštene, ali danas nema šanse da će ih javnost tolerisati… Objektiviziranje žena više ne prolazi… Iskreno, stidim se nekih starih stihova koje sam napisao i zato ih više ni ne izvodim na koncertima. Trebalo mi je puno vremena i ličnog rasta da dođem do te tačke razmišljanja”, izjavio je popularni američki muzičar u intervjuu.

Vilijams je dodao kako mu u početku nisu bile jasne negativne reakcije na pjesmu, jer su je, rekao je, “i mnoge žene stalno pjevušile”, da bi shvatio da se “većina muškaraca u pokušaju iskorišćavanja žena služi upravo jezikom i riječima koje je on koristio u spornom singlu”.

“Znam da to želiš… Sigurno želiš da budeš nevaljala… Iako se lično nikada tako nisam ponašao, spoznaja o pravom značenju tih stihova i kako oni utiču na žene dotukla me je”, rekao je Farel.

“Kultura u našoj zemlji je šovinistička i neke moje pjesme su, nažalost, doprinijele tome”, zaključio je Vilijams.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
VeleZoki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoki
Gost
Zoki

Američka pop muzika je oduvijek bila smeće nema ništa novo tu

Vele
Gost
Vele

Majkl Dzekson recimo?

Send this to a friend