Showbiz

Šerbedžija spremao jagnjetinu Tomu Kruzu i Šerliz Teron

Rade Šerbedžija

Proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, koji je osvojio publiku svojim harizmatičnim ulogama, fenomenalnim performansom, ali i savršenom dikcijom, danas puni 72 godine.

Rade Šerbedžija je rođen u Lici 27. jula davne 1946. godine. Kao jednu od živih legendi, poznatog glumca prate razne pozorišne i privatne anegdote koje se već godinama prepričavaju. Ipak, malo ko zna ovih pet stvari:

Želio je da studira književnost

Kako je u nekoliko navrata istakao, gluma nikada nije bila primarni poziv Radeta Šerbedžije. Naime, njegova strast od djetinjstva bilo je pjesništvo, pa je Rade želio da studira književnost. Zbog burne veze sa jednom djevojkom otišao je u Zagreb gdje mu se dogodila jedna sasvim drugačija ljubav, ona prema glumi.

Pravio je jagnjetinu svjetskim zvijezdama

Kako je ostvario i veoma zavidnu internacionalnu karijeru, Rade Šerbedžija je imao prilike da upozna i mnoge poznate glumce kojima je u svom losanđelskom domu pripremao domaće specijalitete.

“Ako baš moram da govorim o imenima, moji poznanici su Tom Kruz i Šarliz Teron, za koje sam pekao jagnjetinu, ali pravi prijatelji su negdje drugo”, rekao je Rade jednom prilikom.

Bio je sjajan fudbaler

Pored ljubavi prema književnosti, Rade Šerbedžija gajio je i ljubav prema ovom sportu, maštajući da se proslavi i na ovom polju. Kako je sam jednom prilikom istakao, najbolji fudbaler u pozorišnom svijetu jeste Dušan Kovačević, a potom i Emir Kusturica. Sebe je stavio na skromno, treće mjesto.

Savjet za roditeljstvo dobio je od tašte

Posebna radost slavnog glumca jesu djeca. Iz prvog braka sa Ivankom Cerovac, zagrebačkom profesorkom plesa i koreografkinjom, Rade ima ćerku Luciju i sina Danila, dok iz braka sa Lenkom Udovički ima tri ćerke: Milicu, Ninu i Vanju. Poznati glumac je jednom prilikom za magazin Glossy otkrio da je savjet za roditeljstvo dobio od tašte Bolivijanke, koju je ljubav dovela u Beograd.

“Sjećao sam se da sam je pitao kad sam dobio peto dijete, kako da podijelim tu ljubav. A ona mi je rekla jednu divnu rečenicu – Rade, sa svakim novim djetetom tvoje srce postaje veće.”

Otac Danilo nije volio njegov životni poziv

Iako je glumu završio sa 22. godine, Radetov otac Danilo, koji je umro u 104. godini, nikada nije volio životni poziv svog sina. On se nadao da će se Rade Šerbedžija predomisliti i okrenuti medicini i arhitekturi i nikada nije gledao svog sina na sceni ili u filmu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend