Showbiz

Skandalozne tajne zlatnog doba Holivuda o kojima se tek sada govori

Mislite da se skandali dešavaju samo u “modeno doba”? Varate se. I prije je bilo skandaloznih veza, skrivenih afera i bizarnih postupaka slavnih.

Ketrin Hepbrn jedna je od najvećih diva zlatnog doba Holivuda. Bila je poznata po tome što nije htjela da se pokorava društvenim standardima, nosila je pantalone kad to nije bilo primjereno za žene, bila je glasna i uvijek govorila ono što je htjela.

Godinama se šuškalo da je Hepbrn lezbijka, što je u novom dokumentarnom filmu potvrdila njena bliska prijateljica Liz Smit. To je prvi put da je neko od njenih bliskih ljudi potvrdio tračeve koji kruže decenijama.

Nije Ketrin jedina o čijoj se seksualnoj orijentaciji polemisalo.

U filmu “Skoti i tajna istorija Holivuda” novinar Met Tajrnauer prikazao je kako je izgledao život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena koji su svoju seksualnost cijeli život skrivali.

Tajrnauer je sve doznao od izvjesnog Skotija Boversa, koji je u zlatno doba, 40-ih godina pa nadalje, vodio bordel na Holivud bulevaru koji se skrivao iza benzinske pumpe.

“Skoti Bovers spomenuo mi je oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vrijeme bili velike zvijezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam birati koga ću spomenuti. Mnogo njih smo izostavili. Nisam htio da se film pretvori u gomilanje tračeva”, rekao je novinar na nedavnoj premijeri.

Među onima koji jesu u filmu su pored Ketrin, i njen dugogodišnji (navodni) partner Spenser Trejsi, Keri, Rendolf Skot, ali i britanski princ Edvard te njegova supruga Valis Simpson, koji su oboje bili biseksualni i redovno posjećivali Skotija u njegovom bordelu.

Ketrin i Trejsi su bili naklonjeni istom polu, a njihova je navodna veza bila pomno isplanirana kako se to ne bi saznalo.

“Za Ketrin ‘sredio sam’ oko 150 djevojaka. Seksao sam se s Rokom Hadsonom, Kerijem Grantom, a u kući Frenka Sinatre imao sam trojku s Avom Gardner i  Lanom Turner”, samo su neke od priča Boversa.

Glumci Keri Grant i Rendolf Skot godinama su živjeli zajedno i tvrdili da su samo cimeri, a istina je da su bili u strastvenoj ljubavnoj vezi. Javnost je vjerovala ono što želi vjerovati i oni su se “skrivali” pred svima.

Reditelji Irving Raper i Džordž Kukor takođee su bili redovni klijenti bordela iza pumpe.

Nakon premijere filma Skoti Bovers je dobio počasno priznanje grada Los Anđelesa za promovisanje LGBTQ istorije i kulture.

Skoti Bovers

“Skoti ti je mogao srediti što god si htio. U vrijeme kad homoseksualnost nije bila prihvaćena, kad bi dobio otkaz ako bi se saznalo da si gej, on je ljudima davao mogućnost da žive i da uživaju”, zaključak je dokumentarca.

Send this to a friend