Showbiz Moraju da plate porez

Srbija provjerava ko od estradnih zvijezda radi na crno

Jesen u Srbiji neće biti berićetna za pjevače i ugostitelje koje ne poštuju zakon, jer kreću pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umjetnika i izvođača u ugostiteljstvu.

Oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se s potencijalnom kaznom do 10 hiljada eura.

Estradne zvijezde koje godinama zgrću ogromne svote novca od nastupa na koncertima, u kafanama i klubovima, a na to ne plaćaju nikakav ili minimalan porez, ponovo će biti predmet intenzivne kontrole srpskih poreskih organa i inspektora rada, koji provjeravaju da li izvođači i ugostitelji kod kojih nastupaju imaju potpisane ugovore o izvođačkom djelu.

Pjevači su ranije uglavnom izjavljivali se ne plaše ovakvih kontrola. Tako su pjevačice Mira Škorić i Snežana Đurišić izjavile da podržavaju tu akciju, a pjevači Aca Lukas i Đani da je plaćanje poreza prvo što urade. Do februara ove godine inspektori Ministarstva rada Srbije pronašli su 19 osoba estradno-muzičkog programa koji su radili na crno.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
MISKO RSefketTodorPrc CGGagi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MISKO R
Gost
MISKO R

Poreze treba smanjiti a onda ko ne placa treba ga zestoko kazniti.

Sefket
Gost
Sefket

Vecina radi na “belo”.

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto sve radi i pokrade režim u CG pa o tome ne pisete,sto vas briga za njihovu estradu imate vi smeća u svom dvorištu koliko ocete.

Gagi
Gost
Gagi

Srbijanska posla,samo da ima kod nas zakona,kao sto ga nema kad izvode koncerte da im naplate poreze kao sto im rade na koncertima po Evropi,drugacije bi “prdjeli”oni su original ala Amfilohije,ne placaju nikome nista,samo Amfilohije iznosi novac nesmetano preko granice u Srbiju i R.Srpsku pored sve nase carine.

Todor
Gost
Todor

Tebe treba za direktora carine

Milodarka
Gost
Milodarka

A Fahreta?

djuradj
Gost
djuradj

…ne sprdajte se…koliko dobiju ispod ruke niko nece prijaviti, gazdi lokala i njima odgovara da se krije…pogledajte im vile i troskove, sve se vidi…:))))

Send this to a friend