Showbiz

Svjetski mediji pišu o bogatstvu Dragane Mirković

Foto: Srbija danas

Ime Dragane Mirković pronaći ćete u muzičkim pričama, ali i na listama najbogatijih javnih ličnosti, kako u regionu tako i u Evropi. Njeno bogatstvo tema je razmatranja brojnih stranih sajtova koji procjenjuju imovinu poznatih. A kada se pogleda čime se bavi i čime raspolaže pjevačica, dobije se odgovor šta joj je donijelo milione i milione dolara.

Dragana koja je karijeru počela osamdesetih godina i koja je do 2017. objavila 21 album, zarađuje i od svoje osnovne profesije- pjevačke.

Iako su internet i Jutjub, kao njegov kanal, značajno umanjili prihode od prodaje CD-ova, među Draganinim obožavaocima ima veliki broj onih koji i danas do omiljenih pjesama dolaze na stari način, kupovinom diskova.

Kada je u pitanju najpopularniji kanal na internetu, Jutjub, Dragana i na njemu ima svoj zapažen prostor. Nedavno je došla do 100. 000 pratilaca, a onda je taj broj i premašila.

Ne računajući troškove internet usluga, fanovi do njene muzike dolaze besplatno, a kako viidmo na njenom zvaničnom kanalu, njeni spotovi i snimci koncerata privlače reklamne kuće, što njoj donosi ogromnu dobit.

Ipak, daleko značajniji izvori prihoda jesu oni koje stvaraju zajednički poslovni potezi nje i njenog supruga Tonija Bjelića. Na prvom mjestu, to je televizija “DM SAT”, komercijalni TV kanal na čijem čelu se nalazi pjevačica.

Kablovsku i satelitsku televiziju Dragana i Toni osnovali su još 2005. godine u Požarevcu. Brzo su došli do lista najgledanijih kanala, izborivši se za prestižno mjestu u moru komercijalnih televizijskih stanica. Iza njih je već 13 godina uspješnog rada, a nesumnjivo je popularnosti “DM SAT-a” doprinijela Draganina popularnost (televizija nosi inicijale njenog imena i prezimena).

Ključ Draganinog bogatstva koje prema posljednjoj procjeni sajta “Net Worth Celebrities” iznosi 30 miliona dolara, jeste i firma za prodaju luksuznih automobila majbah. Među mušerijama je veliki broj njenih kolega, a prije nekoliko godina svoj “primjerak” automobila kupili su Lepa Brena i Slobodan Živojinović i to za 150.000 eura.

Pjevačica ne krije da je odličan poznavalac ove marke vozila, ali i da je njen muz Toni ipak, daleko veći stručnjak od nje.

Budući da je Bjelić koji sa Draganom ima ćerku Manuelu i sina Marka, cjelokupnu imovinu prepisao na suprugu, Draganinim vlasništvom smatra se i skupocjena vila u Beču, ukrašena Svarovski kristalima, ali i dvorac nadomak austrijske prijestonice koji je porodica Bjelić-Mirković nakon kupovine u potpunosti renovirala.

Sajt “Alpja Life” koji je Draganu uvrstio u prebogate javne ličnosti trenutno radi najnoviji presjek njenog bogatstva. Da li će rezultat premaštiti onih 30 miliona dolara?

Send this to a friend