Showbiz

Svjetski poznate zvijezde porijeklom iz “naših krajeva”

Holi Valans

Australijska glumica i pjevačica koju pamtimo iz serije “Neighbours” je nosila očevo prezime Vukadinović. Tata joj je Srbin, a ona je prezime promijenila zbog svjetske karijere. Udata je za engleskog tajkuna Nika Kendija, jednog od 50 najbogatijih preduzetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sandra Nasić

Sandra je pjevačica rok benda “Guano Apes”, jednog od najpopularnijih u Njemačkoj. Njeni roditelji su Hrvati i ona govori hrvatski iako je rođena u Njemačkoj.

“Doduše, ne govorim ga tako dobro kao moj otac, koji uvijek kaže da bi to moglo bolje. Ali nakon samo nekoliko nedjelja provedenih tamo, ja govorim tečno”, rekla je Sandra, prenosi B92.

Ida van Munster

Rođena je kao Aida Đapo. Bosanska blogerka, manekenka i šminkerka je proglašena za najljepšu ženu na svijetu 2013. godine na sajtu BeautifulWomen. Iza sebe je ostavila ljepotice poput Monike Beluči, Megan Foks, Adrijane Lime, Eve Mendez. Opisali su je kao “očaravajuću mladu damu iz Bosne, izuzetno harizmatičnu, obrazovanu, talentovanu, duhovitu čija originalna ljepota i jedinstven stil života je čine posebnom”.

Džo Manganijelo

Muž Sofije Vergare, zvijezda filmova “Magic Mike” i “Spiderman”, serija “True Blood”, “How I Met Your Mother” i “ER” je rođen 1976. a majka mu je Hrvatica. Njegova majka je dijete hrvatskih emigranata. Manganijelo se prvo oprobao u sportu kao igrač američkog fudbala, ali se poslije teške povrede okrenuo glumi.

Kristof Valc

Hrvatske korijene ima i austrijski oskarovac Kristof Valc (58). Snimio je desetine televizijskih filmova i serija u Njemačkoj i Austriji prije nego što ga je Kventin Tarantino izabrao za ulogu zlog njemačkog pukovnika Hansa Lande u “Inglourious Basterds”. Valcova majka Elizabeth Urbančić je ugledna kostimografkinja hrvatsko-slovenskog porijekla.

Vird Al Janković

Alfred Metju Janković, poznatiji kao “Ludi Al” Janković je američki pjevač, glumac, tekstopisac, muzički i filmski producent. Najpoznatiji je po duhovitim parodijama popularnih pjesama. Od početka svoje karijere 1979. godine do danas prodao je više od 12 miliona primjeraka albuma i održao više od hiljadu nastupa uživo. Takođe je, uz devet nominacija, tri puta osvajao Gremi, četiri zlatne, i tri platinaste ploče. Uz snimanje albuma, Janković je režirao spotove i nastupao u televizijskim emisijama kao što su Simpsoni, Behind the Music, Johnny Bravo…

Otac mu je bio Srbin Nik Janković.

Mila Jovović

Prelijepa Mila Jovović ima korijene s Balkana i volimo da je svojatamo kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji. Njen otac Bogdan bio je doktor u Kijevu, gdje je upoznao njenu majku, rusku glumicu Galinu. Roditelji lijepe glumice emigrirali su u Ameriku, gdje su radili kao kućni pomoćnici kod reditelja Briana De Palme. Prema nekim izvorima Mila vuče korijene sa Kosova, dok je prema drugim njeno porijeklo crnogorsko.

Šakira

Otac kolumbijske zvijezde Šakire Vilijam Mebarak Chadid je pola Libanac, pola Makedonac. Taj podatak može se pročitati na mnogim uglednim svjetskim sajtovima, a Guardian je samo jedan od njih.

Lorde

Ela Marija Lani Jelić O’Konor je puno ime i prezime pjevačice Lord. Njen otac je Irac, a majka Hrvatica. Lord je rođena prije 19 godina u predgrađu Devenporta i ima dvije sestre i brata. Njen djed je svojevremeno iz Dalmacije prešao da živi na Novi Zeland.

Send this to a friend