Showbiz

“Tesla je bio čudak bez žene, imao je i poremećaj”

Pjevačica Jelena Karleuša odlučila je da pokaže svoje znanje o životu čuvenog naučnika Nikole Tesle i bez dlake na jeziku iznese svoju tezu o tome zašto se čuveni fizičar ne uklapa u tradicionalne vrijednosti, prenosi Alo!

Naime, povod za Jelenino izlaganje o čuvenom naučniku bila je imitacija Nenada Pagonisa u humanitarnom šou programu „Tvoje lice zvuči poznato”, koji je odbio da imitira transrodnu pjevačicu Končitu Vurst.

On se pojavio u zlatnoj haljini poput austrijske umjetnice, ali je na kraju pjesme strgao sa sebe, da bi ostao u majici sa likom Nikole Tesle, koji je po njegovom mišljenju simbol tradicionalnih vrijednosti.

Karleuši je taj njegov gest bio sulud i odlučila je da mu „otvori oči”.

“Da li je moguće da je Nikola Tesla trebalo da bude asocijacija na muškarčinu i na tradicionalne vrijednosti? Koliko ja znam i koliko smo učili u školi, on je bio čudak, bez žene! On nije bilo nikakav predstavnik tradicionalnih vrijednosti! Imao je i poremećaj, stalno je prao ruke, niko ga nije doticao, plašio se bakterija, nije komunicirao sa ljudima”, obrazložila je pjevačica, koja je nahvalila Končitu Vurst.

“Končita je veoma uspješna osoba koja je pobijedila na Eurosongu i koja je veoma aktivna kada je riječ o humanitarnom radu. Da li je Končita muško ili žensko ili nešto treće, to je manje važno, bitno je kakav je ko čovjek. Generalno mislim da ljude ne treba dijeliti po nacionalnosti, boji kože, vjeroispovjesti… Da li si ti muško, žensko ili vanzemljac, to je nebitno ako si vrijedna osoba”, rekla je Karleuša.

Send this to a friend