Showbiz Svojim ponašanjem zgrozila čak i Holivud

Udala se pa zavela svog pastorka: I sa mužem i sa njegovim sinom imala djecu

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog vijeka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

Međutim, nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu.

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinijela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

Dama od skandala

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala djecu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina!

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičega.

Posljednje godine života provela je u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog posljednjeg ljubavnika – Pitera Tarnera.

“Filmske zvijezde ne umiru u Liverpulu”

Upravo glumac Piter Tarner potrudio se u kasnijim godinama da predstavi drugačije lice Glorije Grejem. On je u svojim memoarima iz 1986. dobar dio posvetio posljednjim godinama Glorijinog života i pokazujući često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvijezda”.

Kada su se sreli, ona je imala 55, a on 26 godina.

Po ovim memoarima 2018. urađena je drama “Filmske zvijezde ne umiru u Liverpulu” u režiji Pola Mekgijana, a po scenariju Meta Grinhalga, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Građanin Kejnmaćeha moj san
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
maćeha moj san
Gost
maćeha moj san

Mene nije zgrozila nego oduševila. Kamo sreće da se moj tata oženio ponovo pa da bude lijepo i mene i njemu.

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

maćeha moj san

Idolu moj

Send this to a friend