Showbiz

Vesna Pisarović: Imala sam estradnu anksioznost

Vesna Pisarović već pola godine uspješno balansira između karijere džez umjetnice i pop zvijezde. Publika joj nije dozvolila da se prepusti samo džezu, već je iznova traže jer su njene pjesme “Sasvim sigurna”, “Dolje na koljena”, “Jutro donosi kraj”, “Doktore” i danas rado slušane.

“Poslije pop koncerta imam osjećaj kao da sam došla iz izlaska i jedva čekam drugu subotu, dok kod džeza više razmišljam o tome koliko sam napredovala i što mogu da poboljšam. No, sve je to ista Vesna. Ako već moram povući crtu, onda bih rekla da sam drugačija osoba privatno i na sceni. S time da se na pozornici mnogo bolje osjećam”, kaže Vesna.

Ona tvrdi da ne želi što se povukla sa scene i napravila dugogodišnju pauzu. Objašnjava i termin “estradna anksioznost”.

“Prije je uvijek postojala ta neka estradna anksioznost gdje se pitaš hoćeš li dobiti naslovnicu, kako će ti se prodati album ili kako će se publici svidjeti nova pjesma. Toga više nema i danas kada pjevam “Jutro donosi kraj” mnogo sam srećnija nego prije”, kaže Vesna.

Čak joj i ne smeta što njene stare pjesme uvrštavaju u tzv. “trash” kategoriju. Kako kaže, “neka ljudi govore”. Ranije ove godine najavila je da je spremila pop album, ali da joj je primamljivije da se bavi sevdahom pa će snimati i sevdalinke.

Send this to a friend