Showbiz

X Factor UK: Slavko ostao bez kike, ali prošao u sljedeći krug

Multimedijalni umjetnik Slavko Kalezić, sinoć je ponovo nastupio pred žirijem britanskog X Factora. Za razliku od prošlog nastupa kada je izveo pjesmu njegove muze Bijonse, Slavko se ovoga puta odlučio za hit “Where have you been” od Rijane.

Koreografija, pjevanje, kontakt s publikom, energični pokreti, doprinijeli su da popularni Danilovgrađanin ostane bez svog zaštitnog znaka, umjetne kike, ali ga to nije omelo da podigne publiku i žiri na noge.

Slavko je nastup završio tako što je prišao članici žirija, pjevačici Nikol Šerzinger, i dobio zagrljaj od nje. Ona je Kaleziću naklonjena još od prvog susreta, a kada ga je pitala koga bi izabrao za mentora, Slavko izgovorio njeno ime.

“Ja sam umjetnik 24 sata, čak i kada spavam. Godina 2017. je godina kada bi svi trebalo da znaju ko je Slavko Kalezić. X Factor je samo jedan stepenik više do Bijonse koju sam imao prilike da sretnem prije nekoliko godina. Mislim da smo nas dvoje na istom umjetničkom putu”, kaže naš ovogodišnji predstavnik na Evroviziji.

Nikol smatra da je Slavkov sinoćni nastup najbolji do sada.

Send this to a friend