Showbiz

Želite da budete princeza? Ovi prinčevi su još uvijek slobodni!

Gdje danas žive neoženjeni prinčevi? Ovdje ih više nećete naći, pisalo je u reklami jedne niskobudžetne britanske avio-kompanije.

Stoga, zaputite se u malu i bogatu državu Luksemburg, jer tamo živi princ Sebastijan ili susjednu Belgiju gdje živi  Joakim, princ od Belgije. Na listi neženja su i prestolonasljednik Jordana, šeik iz Dubaija, kao i mladi sultan od Bruneja.

Sve što rade, prinčevi sa Istoka objavljuju na Instagram profilima, a mi vam otkrivamo neke detalje. Zajednički su im studije na prestižnim univerzitetima, moderan način života i ljubav prema sportu.

Šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum

View this post on Instagram

#royalascot 💙 🐎

A post shared by Fazza (@faz3) on

Šeik iz Dubaija Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum je drugi od dvanaestoro djece šeika Mohameda i njegove supruge Hind. Godine 2008. proglašen je za prestolonasljednika i od tada obavlja svoje protokolarne dužnosti. Osim ekonomije, politike i međunarodnih odnosa, mladi šeik (35) piše pjesme koje objavljuje pod nadimkom Fazza. Školovao se u Dubaiju, završio studije javnih politika, a zatim i Londonsku školu ekonomije. Voli životinje, pogotovu konje i kamile, biciklizam, pješačenje, padobranstvo, ronjenje…Porodica je veoma bitna stavka u njegovom životu, pa dosta vremena provodi sa svojim sestrićima.

Princ od Bruneja

Princ Abdul Matin (26) deseto je dijete i četvrti sin sultana Hasanala i šesti u redu za tron. Diplomirao je međunarodnu politiku i diplomatiju u Londonu, kao i na prestižnoj Kraljevskoj vojnoj akademiji u Sanderhurstu u Britaniji. Ima dozvolu za upravljanje helikopterom.

Još kao mali zavolio je konje, počeo da trenira polo, a na Jugoistočnim Azijskim igrama osvojio je timsko bronzano mjesto u ovom sportu. U slobodno vrijeme voli adrenalin i ekstremne sportove poput padobranstva, svira gitaru i putuje po svijetu. Voli mačke, ali ne obične, već tigriće, leoparde koji su mu kućni ljubimci.

Njegova porodica je najbogatija među plemićima. Procjenjuje se da su “teški” 20 milijardi dolara.

Luksemburški princ

Princ Sebastijan (27) najmlađi je od petoro djece vojvode Henrija i vojvotkinje Marije Tereze i šesti u redu za luksemburški tron. Završio je Internacionalnu školu u svojoj zemlji, a zatim je otišao u SAD i stekao diplomu iz marketinga i komunikacija na koledžu u Ohaju. Kao i svim plemićima, vojno obrazovanje je obavezno, pa je i mladi princ pohađao Kraljevsku vojnu akademiju u Senhurstu u Britaniji. Trenirao je ragbi, igrao čak i u nacionalnom timu, a voli i skijanje, plivanje i penjanje, umjetnost i putovanja.

Princ od Jordana

Husein Bin Abdulah najstariji je sin jordanskog kralja i kraljice Ranije i prvi u redu za prijesto. Mladi princ (23) osim titule ima i obrazovanje sa prestižnih institucija. Završio je Džordžtaun univerzitet u SAD-u gdje je studirao međunarodnu istoriju, kao i Kraljevsku vojnu akademiju u Velikoj Britaniji. Sa samo 20 godina predsjedavao je jednom sjednicom UN Savjeta bezbjednosti. Vodi fondaciju i obavlja protokolarne dužnosti prestolonasljedika. I pored svih obaveza, princ uvijek nađe vremena i za mlađe sestre i brata, kao i za sport.

Belgijski princ

Ovaj plemić sa sjevera Evrope mogao bi se nazvati misterioznim, jer se o detaljima njegovog privatnog života najmanje zna. Kao sin sestre belgijskog kralja tek je deveti u redu za tron.

Princ Joakim od Belgije (26) diplomirao je međunarodnu ekonomiju, menadžement i finansije na Univerzitetu u Milanu, a završio je i Pomorsku školu u Brižu i postao oficir belgijske mornarice. Mediji su pisali da je bio u vezi sa koleginicom sa studija, bogatom Španjolkom Viktorijom Ortiz.

3 Komentara na "Želite da budete princeza? Ovi prinčevi su još uvijek slobodni!"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend