Showbiz

Životna drama Aljoše Vučkovića: Borio se za ćerkin život do posljednjeg atoma snage

Foto: Kurir/Marina Lopičić

Legendarni glumac Aljoša Vučković imao je velikih problema sa svojom ćerkom Leanom, koja je dobar dio života provela na odvikavanju od narkotika.

Leana je krenula stopama slavnog oca, ali je posegla za tamnom stranom. Porodica se godinama trudila da je izvede na pravi put.

Godinama se borila sa zavisnošću od teških narkotika, a poznati glumac je davao sve od sebe u borbi da je izvuče iz ralja narkomanije i spasi joj život.

Ćerka čuvenog glumca Aljoše Vučkovića, Leana Vučković je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umjetnosti, zajedno sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić, Milošem Vlalukin, Marijom Vicković…

Pripadala je klasi Predraga Bajčetića i bila jedna od najtalentovanijih u njoj, ali onda je njen život krenuo nizbrdo. Počela da koristi narkotike i da malo po malo gubi tlo pod nogama.

Njeni roditelji bili si očajni, ali se nisu predavali i vjerovali su da spas, ipak, postoji.

Leana je vodila dugogodišnju borbu sa zavisnošću od narkotika, a na kraju je završila u zatvorskoj bolnici, na odvikavanju.

Svi napori porodice tada nisu urodili plodom, pa je odlukom suda Leana bila privedena na obavezno liječenje od teškog oblika bolesti zavisnosti.

“Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na liječenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rješavaju sami i onako kako najbolje umiju”, izjavio je tada glumac za Story.

“Ne čini drugome ono što ne bi želio da neko drugi uradi tebi, jedna je od glavnih maksima kojih bi trebalo da se pridržavaju. I danas ih savjetujem, ali one odlučuju da li će me poslušati jer ih pored mene vaspitavaju i škola i ulica. Nekada smo mi slušali roditelje zato što smo morali, a danas je to stvar izbora. To što je Leana odlučila da se bavi glumom, sasvim je normalno jer je odrastala uz oca koji se bavi tom profesijom. S druge strane, ne znači da će biti bolja od drugih kolega. I genetika je učinila svoje, pošto je naslijedila dosta mojih osobina”, ispričao je Aljoša.

Leana se danas izvukla iz pakla droge, predaje na Univerzitetu Džon Nezbit, ima dijete i čini se da je sredila svoj život.

 

Send this to a friend