Zanimljivosti

Artur je popularni “bodibilder u mantiji”

Artur Karponj je rimokatolički sveštenik, paroh Osječnjice na jugozapadu Poljske i bodibilder. Poljaci su blagonaklono gledali na njegov hobi, čak ga i podržavali pod mantrom “u zdravom tijelu, zdrav duh”. Artur je postao zviejzda medija, ali se sve promijenili kada je televizija TVN nije objavila izvještaj i snimak sa prvenstva bodibildera i obavijestila da je četvrto mjesto zauzeo katolički sveštenik. Problem je bio u tome što je Artur bio u gaćicama.

Sam Kapronj je na svom profilu na Fejsbuku obavijestio da će se takmičiti i pozvao svoje vjernike da navijaju za njega, a snimak TVN preuzeli su odmah gotovo svi mediji i odmah je počeo da prikuplja mnogo lajkova na društvenim mrežama.

Gepostet von Ks Artur Grzegorz Kaproń am Dienstag, 19. Juli 2016

Radost i ponos navijača i vernika trajala je međutim kratko, do četvrtka kada je biskup Zbignjev Kjernjikovski pozvao Kapronja da ga izgrdi što pred vjernicima i cijelom Poljskom paradira obnaženog tijela u gaćama i dalja takmičenja mu zabranio.

“Shvatio sam svoju grešku da sam time što sam učestvovao na Prvenstvu bodibildera Poljske i time što su snimak objavili mediji sablaznio vjernike i molim ih za oproštaj”, objavio je na Fejsbuku popularni sveštenik.

Dok nije izbila afera na profilu bodibildera u mantiji na Fejsbuku, pojavljivali su se uglavnom pozitivni komentari i izrazi zahvalnosti vjernika što svojim primjerom i njih podstiče da misle i na svoje zdravlje i počnu da se bave nekim sportom.

Send this to a friend